![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: DAWID
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, regenerowane turbinę w foce i przez przypadek nie zauważyłem że w nowym filtrze powietrza był paragon, turbina zassała go i zmieliła. Resztki udało mi się wydłubać z wirnika ale turbina świszczy.Forscan pokazuje doładowanie 204. Mam wrażenie że przed regeneracja lepiej przyspieszała. Czy mogło turbo ulec uszkodzeniu? Bez linczu proszę 😅
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MKII
Silnik: 1.8
|
![]()
Nie takie rzeczy turbo wciąga. Przetrawi i wypluje ale lepiej oczyść t9 co możesz.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: DAWID
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
|
![]()
Rozumiem, zrzucę IC i zobaczę jak wygląda. A czy ciśnienie jest prawidłowe? Różne wersje czytam i ten świst
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Focus MK2 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI (109KM, 80kW)
Rocznik: 2005
|
![]()
hej, witajcie,
Otrzymałem od Forcan licencję rozszerzoną na 2 m-ce. Chciałbym z wykorzystaniem Viakena po USB sprawdzić parametry pracy różnych podzespołów silnika (wtryski, turbina itd.) Czy orientujecie się może czy stosowne poradniki w tym zakresie znajdę na forum, a może szukać trzeba gdzieś indziej ? Wątek o Forscanie na forum jest dość "chaotyczny" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |