![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Czym różnią się izolatory antenowe AM2T-18C847-CA (biała naklejka) i AM2T-18C847-EA (żółta naklejka)?
Aktualnie fabrycznie mam zamontowany izolator AM2T-18C847-CA (lewa tylna szyba boczna). Dokładam DAB do swojego radia i zastanawiam się, czy powinienem wymienić też izolator na AM2T-18C847-EA. Ktoś dokładał DAB tak, jak "fabrycznie" był montowany? A może ktoś ma DAB fabryczny i mógłby sprawdzić jaki izolator jest zamontowany przy lewej tylnej szybie bocznej? Żeby to sprawdzić wystarczy odkręcić plastikowy łącznik pomiędzy osłonami słupków D i C (podsufitka). |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
|
Cytat:
Odpowiedzi dostałem tyle, że już właściwie wszystko wiem. Jeśli ktoś chciałby dołożyć sobie DAB/DAB+ do fabrycznego radia (np. jak ja do NX SD), to wystarczy, że zerknie sobie do tego tematu i w temacie wymaganego izolatora będzie miał pełną jasność. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Jak interesowałem się jeszcze dołożeniem dab do nx sd, to sprzedający razem z modułem dab w komplecie miał antenę 7CP1-18C847-NA.
Edit Myślę że w tym temacie znajdziesz odpowiedź. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Danielo_82 ; 26-06-2020 o 11:57 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja wszystkie tematy forumowe dotyczące DAB znam już prawie na pamięć.
Wiem które "moduły" antenowe mają być do Mondeo mk4/mk5. Na pewno nie jest to moduł 7CP1-18C847-NA (FM). Do Mondeo moduły antenowe są fajnie na obudowach opisane (np. AM, FM, AM/FM, AM/FM/DAB, ...) Nawet mam jeden z kilku właściwych dla Mondeo mk4, tj. BS7T-18C847-AB (AM/FM/DAB). Sęk w tym, że te moduły do Mondeo nie pasują p&p do S-MAX/GALAXY. Tzn. działają i generalnie są ok, ale trzeba trochę "rzeźby", żeby je przystosować. Tymczasem w S-MAX DAB również był "dostępny" (lata 2012-2015) na dedykowanych podzespołach. I właśnie takie mnie interesują. Niestety moduły antenowe do S-MAX/GALAXY nie są już opisane wcale. Mają tylko numery fabryczne. Przeszukałem internety i na podstawie obserwacji różnych konfiguracji sprzętowych wyszło mi, że właściwy dla DAB moduł to powinien być właśnie AM2T-18C847-EA. Zadałem pytanie z pierwszego posta, czy ktoś może to potwierdzić. Temat spotkał się z tak ogromnym zainteresowaniem, że pomocni forumowicze (w przerwie pomiędzy wałkowaniem w kółko wątków o akumulatorach, lusterkach i nieodpalających dieslach) zasypali mnie wręcz odpowiedziami. Pisali, dzwonili, oferowali, że mogą pożyczyć do testówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... No i już wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Parch ; 26-06-2020 o 12:53 |
|
|
|