Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-06-2020, 21:27   #1
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Różnice w izolatorach antenowych

Czym różnią się izolatory antenowe AM2T-18C847-CA (biała naklejka) i AM2T-18C847-EA (żółta naklejka)?

Aktualnie fabrycznie mam zamontowany izolator AM2T-18C847-CA (lewa tylna szyba boczna).
Dokładam DAB do swojego radia i zastanawiam się, czy powinienem wymienić też izolator na AM2T-18C847-EA.

Ktoś dokładał DAB tak, jak "fabrycznie" był montowany?
A może ktoś ma DAB fabryczny i mógłby sprawdzić jaki izolator jest zamontowany przy lewej tylnej szybie bocznej? Żeby to sprawdzić wystarczy odkręcić plastikowy łącznik pomiędzy osłonami słupków D i C (podsufitka).

Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2020, 11:18   #2
Parch

Domyślnie Odp: Różnice w izolatorach antenowych

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może ktoś ma DAB fabryczny i mógłby sprawdzić jaki izolator jest zamontowany przy lewej tylnej szybie bocznej? Żeby to sprawdzić wystarczy odkręcić plastikowy łącznik pomiędzy osłonami słupków D i C (podsufitka).
Dziękuję przeogromnie za sprawdzenie. Jak zwykle FCP nie zawodziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedzi dostałem tyle, że już właściwie wszystko wiem. Jeśli ktoś chciałby dołożyć sobie DAB/DAB+ do fabrycznego radia (np. jak ja do NX SD), to wystarczy, że zerknie sobie do tego tematu i w temacie wymaganego izolatora będzie miał pełną jasność.
Stary 26-06-2020, 11:51   #3
Danielo_82
ford::professional

Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011

Jak interesowałem się jeszcze dołożeniem dab do nx sd, to sprzedający razem z modułem dab w komplecie miał antenę 7CP1-18C847-NA.
Edit
Myślę że w tym temacie znajdziesz odpowiedź.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Danielo_82 ; 26-06-2020 o 11:57
Danielo_82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2020, 12:51   #4
Parch

Ja wszystkie tematy forumowe dotyczące DAB znam już prawie na pamięć.
Wiem które "moduły" antenowe mają być do Mondeo mk4/mk5. Na pewno nie jest to moduł 7CP1-18C847-NA (FM).
Do Mondeo moduły antenowe są fajnie na obudowach opisane (np. AM, FM, AM/FM, AM/FM/DAB, ...)
Nawet mam jeden z kilku właściwych dla Mondeo mk4, tj. BS7T-18C847-AB (AM/FM/DAB).

Sęk w tym, że te moduły do Mondeo nie pasują p&p do S-MAX/GALAXY. Tzn. działają i generalnie są ok, ale trzeba trochę "rzeźby", żeby je przystosować. Tymczasem w S-MAX DAB również był "dostępny" (lata 2012-2015) na dedykowanych podzespołach. I właśnie takie mnie interesują. Niestety moduły antenowe do S-MAX/GALAXY nie są już opisane wcale. Mają tylko numery fabryczne.

Przeszukałem internety i na podstawie obserwacji różnych konfiguracji sprzętowych wyszło mi, że właściwy dla DAB moduł to powinien być właśnie AM2T-18C847-EA. Zadałem pytanie z pierwszego posta, czy ktoś może to potwierdzić.

Temat spotkał się z tak ogromnym zainteresowaniem, że pomocni forumowicze (w przerwie pomiędzy wałkowaniem w kółko wątków o akumulatorach, lusterkach i nieodpalających dieslach) zasypali mnie wręcz odpowiedziami. Pisali, dzwonili, oferowali, że mogą pożyczyć do testówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....
No i już wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Parch ; 26-06-2020 o 12:53
Odpowiedz

Zasady postowania