![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-03-2019
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
|
Witajcie!
FF 2006, benzyna 1.6, 100KM. Dzisiaj odebrałem auto po naprawie klimatyzacji - wymieniona chłodnica klimy i założony kompresor po regeneracji. Oprócz tego wymieniony filtr kabinowy (czyli odpięty pedał gazu) oraz założony nowy pasek napędu kompresora. Po odpaleniu (na dotyk) świeciły się kontrolki Check engine oraz kontrolka usterki układów silnika. Nigdy wcześniej nic takiego nie było. Mechanik twierdzi, że podczas jazdy próbnej nic się nie wyświetlało, ale mniejsza o większość. Błędy skasowane, zrobiłem kilka ładnych kilometrów i nadal nic się nie zapala. Zapomniałem go spytać o kody błędów. Moje pytanie brzmi (póki co bardziej z ciekawości): co mogło wywołać takie błędy? Samochód jeździ normalnie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Nawet jakaś pierdoła, spadek napięcia jak samochód dłużej stał otwarty albo jakaś odpięta wtyczka, nawet od tego pedału gazu, check często wyskakuje od razu, a gaśnie po jakimś czasie od podłączenia.
|
|
|
|