![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Mk5 Titanium sedan
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2016
|
Zaparkowalem pod domem, wylaczam silnik, zaciagam hamulec postojowy, otwieram drzwi i... zalacza sie alarm. Ni cholery nie wiem jak go wylaczyc a cala okolica z balkonow juz wrzeszczy na mnie bo halas byl nie do zniesienia. Nie wiem w ogole czemu sie aktywowal. Wyjatkowo dzis kluczyk schowalem w schowku w podlokietniku a nie w kieszeni tak jak mialem zawsze.
kiedys widzialem taki filmik, gdzie w pierwszej minucie gosc objasnia jak otworzyc auto awaryjnie i aby nie zalaczyl sie alarm, trzeba kluczyk umiescic w takiej malej kieszonce we wnece podlokietnika. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ale ja sobie mysle, jaki alarm mi sie wlaczy skoro ja nie mam fabrycznego? Kiedy dzis probowalem ten alarm dezaktywowac i umiescilem kluczyk w tej kieszonce, to alarm i tak nie reagowal. Alarm mam niefabryczny firmy Logic z Warszawy. Ta firma zbankrutowala, telefon maja wylaczony a ich produkty wciaz kraza po sieci. Na szczescie mialem od niego ksiazeczke obslugi z wpisanym pinem i metoda dezaktywacji. Jakos sobie poradzilem. Najlepsze jest ze w instrukcji, pierwszy krok do dezaktywacji alarmu to wlaczyc stacyjke w pozycji zaplon. tylko ze ja nie mam stacyjki a przycisk. A alarm jest tak zrobiony ze po wlaczeniu silnika, ten zaraz gasnie jesli alarm zostal aktywowany. Moje pytania: 1. Darowac sobie ten alarm i przejsc na fabryczny? 2. Czy otwierajac auto kluczykiem awaryjnym, tak samo bede mial 30sek jak na filmiku by umiescic kluczyc w kieszonce, aby alarm sie nie wlaczyl czy niefabrycznego alarmu sie to nie tyczy? 3. Czy przycisk zaplonu ma tez taka opcje jak klasyczny kluczyk, ze mozemy go przekrecic w pozycje, w ktorej zapalaja sie kontrolki oraz przebieg ale nie odpala silnik? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: KRIS
Model: MONDEO MK5 ST LINE
Silnik: 2,0 TDCI 218KM 476NM
Rocznik: 2016
|
tak mozesz przycisnąć przycisk i włączają sie kontrolki wywal ten alarm
BYŁO- SCORPIO MK1 2,9 PB - CZARNE /MONDEO MK1 2,0+LPG - SREBRNE /FOCUS MK1 1,8 PB+LPG - BORDOWY /MONDEO MK3 2,0 TDCI - CZARNY / MONDEO MK4 2,2 TDCI TITANIUM S - SZARY /JEST MONDEO MK4 TITANIUM S - BIAŁY / JEST MONDEO MK5........ - CZARNY |
|
|
|