![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Mk5 Titanium sedan
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2016
|
Ciśnienie w oponach sprawdzałem i mam ok.
Często jest tak, że jak wyjade z domu to na drogach miejskich przy predkosci do 50km/h zaczyna go znosic na lewo. Ale po jakims czasie jest ok. Problem ten nie wystepuje rowniez na autostradach. Wtedy auto jedzie bardzo rowno. Wczoraj znow na drogach lokalnych przy predkosciach 90-100km/h zaczelo go znow znosic na lewo i czulem ze zaczynam silniej trzymac kierownice by jechal prosto. Pare kilometrow dalej jedzie juz normalnie. Co to moze byc? Auto nabyte miesiac temu, wciaz sa tam zimowki i nie wiem czy bede zmienial. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-07-2017
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
Moze to jest zalezne od nachylenia drogi?
Przypatrz sie czy znosi zawsze w tych samych lokalizacjach czy losowo. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Mk5 Titanium sedan
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
|
może faktycznie być przy nachyleniu jezdni ale nie odnotowałem znoszenia w prawo gdy jezdnia byłaby nachylona w drugą stronę.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0tdci 150KM
|
Podstawą jest zrobienie zbierznosci jeżeli wyjdzie ok to przełóż opony przód na tył , lub jeżeli jest możliwość prawa strona na lewą mówię o przodzie, naprawdę opony mogą się wydawać dobre wulkanizator może stwierdzić że są dobre a Człowiek zachodzi w głowę co to może być, a jednak gdy zmienia koła opony to okazuje się że to jednak oponki ciągnęły w prawo czy lewo. Zacznij od zbierznosci komputerowej.
|
|
|
|