![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bernard
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam , jestem nowy na forum. Od miesiąca posiadam mk4 2007 rok . Zauważyłem , że nie działa regulacja fotela góra dół (tylko taką mam elektryczną) , po przeczytaniu kilku postów z tego forum odnalazłem i wymieniłem bezpiecznik , regulacja fotela działa ale po kilku godzinach już nie pomimo iż fotel nie był używany , bezpiecznik znów przepalony. Wymieniłem już tak 4 bezpieczniki i sytuacja nadal się powtarza pomimo nie regulowania fotela . Czy może być tak , iż przez bezpiecznik przepływa prąd podczas postoju auta i doprowadza to do powolnego nagrzewania się bezpiecznika i po kilku godzinach następuje przepalenie? Dziękuję za ewentualną podpowiedź .
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
Powinieneś z szukać przyczyny przepalenia tego bezpiecznika a tą zazwyczaj jest zwarcie, rozbierz boczek regulacji i sprawdzaj przewody i same przełączniki
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
Z tego co pamiętam to w smax było tak, że elektryczne fotele działały po otwarciu auta.... nie wiem co się działo po zamknięciu
Zdecydowanie wygląda na to że masz jakieś zwarcie do masy...
S-MAX: AmbientLEDx25 /CANbox /Heated 2nd row /2nd USB HUB /DSP B&O / FullDigital FOCUS: AmbientLEDx15 /TSR /DAS /AHB /BLIS /CTA /iACC /PCA /NAVI /Alarm /FrontCAM /CANbox /Towbar /WACM /2nd USB HUB /Electric seats x2 /right door lock switch /storage seat x2
|
|
|
|