![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: grzegorz
Model: Glaxy
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam jestem po raz pierwszy na forum i pisze ten nowy temat jakim jest .
Pompa PALIWA SIEMENS w moim ford galaxy nie podaje paliwa wcale na kolektor kształt gwiazdy? Lecz pobiera i wyrzuca na przelew do baku nie mam pojęcia co może być. Zakładam z góry ,że pompa lecz czytałem i własnej wiedzy praktycznej wnioskuje chyba nie ponieważ jak ciągnie i wyrzuca na przelew to chyba działa. Proszę o pomoc wszystkich Fordowców. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Witam ciężko usłyszeć coś konkretnego na temat padła mi prawdopodobnie pompa siemens lecz dziwne ssie i rzuca na przelew .Proszę o odpowiedzi zorientowanych i doświadczonych .Sprawdzałem bezpieczniki ,pzekazniki podłaczałem pompe na bajpas na krótko zw yłaczeniem zasilania z baku i bez filtra i nic .Sprawdziłem to znaczy podmieniłem elektrozawory az trzy inne i nic? ma ktoś pomysł. Zauważyłem po dpięciu przewodu paliwa co szedł z filtra na pompe ze tak jakby pompka zasilajaca z baku nie podaje paliwa. Czy jest ona z synchronizowana z zpompa i sterownikiem???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Witam jak się nie mylę lub zle doradzam mozliwe ,ze to sterownik turbo silniczek krokowy ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Witam nie wiem czy prąd na wiązce kabli które idą do elektrozaworów 1 który odpowiada za dawkę paliwa a 2 który reguluje ciśnienie paliwa ten grubszy .
Pytanie moje ile? na wiązkach kabli powinno być rezystancji oporu w ohm-ach ? Chętnych zapraszam do POMOCY ? ... Ostatnio edytowane przez GRZESKU2009 ; 23-03-2021 o 22:09 |
![]() |
![]() |