![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 200KM
Rocznik: 2011
|
Witajcie, borykam sie z problemem dość mocnego szarpania przy nagłym przyspieszaniu w zakresie obrotów od ok 1,9 tys obr do 3,5-4 tys obr. Przy spokojnym rozpędzaniu nie ma tych objawów. Dodam ze nie widać żadnych błędów. Co powinienem sprawdzić i od czego zaczać np z wykożystaniem forscana i jakie powinienem przeprowadzic testy ? Dziękuję
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Fusion
Silnik: 2.0 Turbo 240KM
Rocznik: 2015
|
Mam to samo, z tym ze przy delikatnym przyspieszania. Przy pełnym gazie jest ok.
Sprawdz zawory n75, zawór dv na początek. No i zostaje przepływomierz jeszcze / filtr powietrza. To tak na początek Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2010
|
Cześć, nie wiem czy sprawdzaliście lub wymienialiście, ale ja na sam początek wymieniłbym świece. Miałem sporo różnych "bolączek" silnikowych na samym początku zaraz po kupnie i trochę się nakombinowałem hehe Polecam świece oryginalne Forda, czyli Motorcrafta- w porównaniu z Irydowymi NGK silnik chodzi lepiej (tu było moje wielkie zdziwienie bo zawsze do kadego auta kupowałem NGK lub Denso i było super a w Fordzie troszke inaczej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Fusion
Silnik: 2.0 Turbo 240KM