![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Herman
Model: Focus sedan
Silnik: 1.6 125
Rocznik: 2016
|
Witam. Jestem od kilku dni wlascicielem focusa z 2016 z silnikiem 1.6 125km. Problem pojawil sie juz 2 dni po zakupie auta z salonu. Mianowicie rano przy probie odpalenia samochodu slychac tylko cykniecie i nic. Nie ma rozrusznika ani nic. Po kilku probach wkoncu odpalil normalnie. Dzwonilem do aso i powiedzieli ze jak sie to powtorzy to zeby przyjechac. Dodam ze bylo prawie -20 na zewnatrz wiec stwierdzilem ze elektronika zgupiala. Dzisiaj rano to samo. Po 6 probie przekrecenia kluczyka ruszylo a tak to cykanie i nic, a bylo tylko -3. Czy ktos mial podobnie??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2013
|
Moze akumulator umarł ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
|
Bardziej chyba elektromagnes czy co tam jest, co wrzuca zebatkę rozrusznika na koło zamachowe. Miałem tak w starym Oplu, rozrusznik do regeneracji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Herman
Model: Focus sedan
Silnik: 1.6 125
|
Autko na gwarancji jeszcze na szczescie ale ciekawy przypadek
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Kazimierz
Model: mk3 fokus
Silnik: 1.5tdci
|
Hey mam ten sam problem , fokus mk3 2016 1.5tdci 120 hp
Auto czasem pali na dotyk a czasem za 2 czasem za 4 razem , akumulator sprawny sprawdzony . Co zrobic wymienić rozrusznik ?? czy to coś innego , dodam że przebieg samochodu to 87tys km . |
|
|
|