![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-02-2022
Model: Ford
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
|
![]()
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzień Dobry wszystkim proszę o pomoc i radę co robić w takim przypadku zakupiłem mondeo z 2011 z takim odpryskiem, jaka rada czy sens lakierować całe drzwi czy szukać lakiernika który zrobi mi na to zaprawkę drugie pytanie czy na zaprawce mocno będzie to widoczne i jaki może być koszt [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez Zloman ; 18-02-2022 o 20:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]()
Tak na prawdę masz sprawę prostą. Zaprawka pędzelkiem zawsze będzie widoczna,jeśli chcesz zrobić dobrze musisz zlecić lakierowanie obydwu elementów. Lakiernik pokryje kolorem (po wcześniejszym odpowiednim przygotowaniu elementów) to co potrzeba i klarem całe drzwi. Różnicy koloru nie będzie widać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
![]()
Z doświadczenia wiem bo wożę nowe auta ,że dobry lakiernik uzupełni ci odprysk i go nie znajdziesz a to też nazywa się zaprawka . Malowanie całego elementu plus cieniowanie to na dziś ponad 700 zł a za zaprawkę zapłacisz 7x mniej i tylko lakiernikowi musi się chcieć bo większość woli wmówić ci że musisz cały element lakierować
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]()
Pokaż tą zaprawkę zrobioną na srebrze, pędzelkiem czy wałkiem.
|
![]() |
![]() |