![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-05-2021
Model: Focus
Silnik: 1.4
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam,
Mam następujący problem z MK1 2000 rok. Mianowicie przestała działać szyba kierowcy więc myślałem, że to wina silniczka ponieważ od pasażera chodzi prawidłowo. Rozebrałem boczki drzwi i miernikiem sprawdzałem kostkę, pokazywało napięcia. Zatem przewody okej ale przy naciskaniu przycisku w dół szyby nie ma kliknięcia tylko niemy dźwięk. Czyli uszkodzony jest przycisk ale chciałem mieć pewność czy to nie silnik więc spróbowałem podłączyć na krótko piny w gnieździe przełącznika szyb. Niestety zaiskrzyło i przestał działać centralny zamek… po przekręceniu kluczyka szyba kierowcy automatycznie idzie w dół… do góry muszę przełącznikiem. Bezpieczniki są cale, również ten z tylu skrzynki od centralnego. Centralny jest z centralki uniwersalnej bloker ale działał idealnie do tej pory i ma bezpiecznik. Czy padł moduł komfortu? Proszę o pomoc |
![]() |
![]() |