![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: TOMEK
Model: FORD ESCAPE
Silnik: 1.6 182 KM
Rocznik: 2015
|
FORD ESCAPE 2015
Potrzebuję porady, może ktoś przerabiał podobny temat. Świeci kontrolka ABS, ESP. Jednocześnie nie działa prędkościomierz,licznik. W forscan pokazuje prędkość. Automat przez to nie działa jak powinien. Chyba działa w trybie awaryjnym. Wymieniłem dziś w końcu czujnik ABS w PP kole i dalej świeci. Kontrolki nie zgasły. Do tego wszystkiego w liczniku nie pokazuje temp zewnętrzenej a na sync 2 pokazuje. Co jest grane??? W Forscan normalnie pokazuje prędkość i temperaturę zewnętrzną. Poproszę o wszelkie wskazówki Ostatnio edytowane przez extreme ; 23-12-2018 o 15:56 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
A jak te auto było 'trafione' ? Czym diagnozowałeś?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Licznik zgasł teraz czy nie swiecił od początku?
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Z tego co widziałem to licznik w teście działa normalnie, nie pokazuje prędkości w czasie jazdy ani na zegarze obrotowym ani na cyfrowym wyświetlaczu. Obrotomierz działa prawidłowo. Auto wyrzuca błędy związane z działaniem czujnika ABS w prawym przednim kole. W module ABS C0034:15-2B. "czujnik prędkości prawego przedniego koła" PSCM U0415:00-0A "nieprawidłowe dane z modułu ABS", oraz oczywiście IPC "nieprawidłowe dane odebrane z modułów nadwozia" U0422, U0401 i U0415. Jak w tym aucie rozwiązany jest sygnał na wskaźnik prędkości z czujnika ABS prawego koła? Jeżeli tak to trzeba będzie szukać w tym miejscu, czujnik, wiązka itd. Dodam jeszcze, że w PCM można w parametrach odczytać forscanem aktualną prędkość pojazdu.
Ostatnio edytowane przez steell ; 24-12-2018 o 15:03 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Nie działa licznik i prędkościomierz. Czy robiąc IPC format wróci do ustawień czy skasuję wszystko z liczników???
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Temat zamknięty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. powodem większości problemów był uszkodzony przewód od ABS. Serdeczne podziękowania dla kolegi
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, który spędził razem ze mną w garażu 8 godzin i pomógł w wielu kwestiach. DZIĘKI!!!!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A jednak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Jak ręką odjął Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. skrzynia śmiga aż miło. Wspomaganie kierownicy jest całkiem inne. Takiego fajnego jeszcze nie miałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz tylko została wymiana filtrów i olejów...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-03-2020
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
|
Cześć,
Mam problem z czujnikiem ABS w Escape z 2019 roku. Nie działa przez to też licznik i wspomaganie. Jest błąd C0034. Wcześniej była przerwana wiązka do tego czujnika, ale po naprawie auto jeździło pół roku i nie było problemów. Niedawno licznik zaczął trochę skakać przy 120km/h, potem przestawał działać po przekroczeniu 25km/h a teraz nie działa w ogóle. Wymieniłem już czujnik ABS i łożysko w prawym przednim kole. Prześwietliłem wiązkę do czujnika i też jest ok, ale błędu dalej nie da się skasować. Co może być przyczyną? Padł moduł ABS? |
|
|
|