![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: S-Max
Silnik: 2.0TDCI BiTurbo
Rocznik: 2016
|
![]()
Witajcie po dłuuuugiej przerwie. Przyszła pora na dzieci to i Van był konieczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. S-maxa mam od tygodnia więc jeszcze go poznaje. Mój problem polega na tym, że po jezdzie na autostradzie na tempomacie adaptacyjnym po jakims czasie (20-40min jazdy-zmiennie) wypada mi komunikat o „zablokowaniu” czujnika przeszkód. Lukam w instrukcji wedle polecenia o mozliwosci zabrudzenia. No to patrzę na dół pod grillem - faktycznie jakieś resztki insekta. Na szybie też jakaś plamka w oknie czujki. Pytanie, czy to aż tak jest czułe faktycznie i wiąże się z ciągłym przecieraniem okien czujki? Bo np teraz w okresie letnim jakos ciezko to widze, zatrzymujac sie na trasie co kilkanascie min i przecierac szmata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Druga sprawa bliska tej- po wylaczeniu temp adaptycyjnego i przejscie na klasyczny co pare min wyskakuje mi komunikat o zablokowanym czujniku pomimo, ze jade juz z wyłączonym. Jak sie pozbyc tego komunikatu?
Ostatnio edytowane przez Kamillo86 ; 03-05-2022 o 10:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-01-2009
Model: S-MAX
Silnik: 2.0D
Rocznik: 2019
|
![]()
U mnie komunikat o zabrudzonym czujniku pojawił się tylko raz w ciągu 2 lata użytkowania i było to na autostradzie w gęstej śnieżycy.
Latem nigdy się to nie stało z powodu insektów. Co do drugiego pytania to nie odpowiem, bo od nowości jeżdżę na adaptacyjnym i nie miałem potrzeby tego zmieniać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: rbq
Model: S-Max/Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi /1.4 TDCi
Rocznik: 2010/2007
|
![]()
Coś masz nie tak, komunikat o zabrudzonym czujniku miałem jak kolega wyżej tylko podczas śnieżycy.
Winne problemów mogę być też przyciski w kierownicy, one też mogą powodować "niedostępność" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
![]()
A mnie się też to ostatnio zdarza podczas deszczu. Mam wrażenie, że problem narasta. W pewnych warunkach - jazda za autem, które wyrzuca za siebie mgiełkę wody - jestem nawet pewien, że za chwilę błąd wyskoczy.
|
![]() |
![]() |