Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-08-2022, 21:21   #1
yozz84
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus 2014-2019 Shadow Black (Mica)
Silnik: 1.5L SOHC DI TC Diesel 95PS
Rocznik: 2017 (I rej. 2018)
Question SYNC 3 - aktualizacja, mod,

Witam,

Niedawno zakupiłem Foczkę (dane modelu w "O mnie") Według odczytanej wersji oprogramowania i różnych przeczytanych tu postów chciałem zaktualizować swóje oprogramowanie środkowego ekranu...

Aktualnie posiadam to:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez podłączenie telefonu po wifi żadna aktualizacja nie jest wykrywana...

1) Wszedłem zatem na stronę Forda dot. aktualizacji, wprowadziłem VIN, pobrałem plik, sformatowałem pendriva (Kingston DTSE9 16GB) do exFAT, wyodrębniłem pliki z pobranej paczki i próbowałem zaktualizować według poradnika Forda oprogramowanie z 3.0 do 3.4, włączyłem silnik i po podłączeniu pena raz w jedno raz w drugie złącze usb, kompletnie nic się nie dzieje. Nie wykrywa pendriva lub plików instalacji.

Może cośpominąłem? albo nie da sięzrobić takiego skoku wzwyż na numerkach :>

Nie robiłem tego poprzez instrukcję CyanLabs manual, gdyż nie jestem pewien wybranych wersji/opcji w aplikacji do aktualizacji.
Czy coś/Co robię nie tak? Mogę prosić o wskazówki bardziej doświadczonych użytkowników?
2) Czy mogę prosić o wyjaśnienie lub lepiej link do instrukcji / wiedzy (bo nie potrafię do tego dotrzeć na tym forum) co potrzebuję zrobić aby w kolejnych modyfikacjach, oprogramowanie zmodyfikować tak by wyświetlało dane dot. pojazdu? tak jak np. u kolegi (kln1920) tu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3) Czy jest ktoś z Pomorskiego / Zachodniopomorskiego kto ogarnia temat montażu kamery cofania? Może ktoś ze Słupska, Koszalina, Lęborka, Bytowa kto coś w tym tematach coś modził? Lub może ktoś kto zakłada z tych okolic kamerę oprócz ASO(?)

Serdecznie dziękuję za pomoc i wskazówki.

yozz84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2022, 21:40   #2
kln1920
ford::expert

Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: SYNC 3 - aktualizacja, mod, kamera cofania (problem, pytania)

1) oficjalnie od Forda nie dostaniesz 3.4, tylko możesz pobrać z Cyanlabs. Program jest na tyle intuicyjny, że bez problemu ogarniesz
2) w skrócie - Arduino, płytki CAN i wysyłanie ramek CAN nas interesujących z magistali na magistalę multimediów. Do tego odblokowany i zmodyfikowany Sync. Polecam wątek kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w dziale "moje auto", tam jest wszystko krok po kroku opisywane i rozwijane. Lektury kolega ma na dobry tydzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kln1920 jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2022, 22:56   #3
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: SYNC 3 - aktualizacja, mod, kamera cofania (problem, pytania)

Cytat:
Napisał kln1920 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Lektury kolega ma na dobry tydzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym czytaniem, to Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] musiał by się "nieco sprężyć", bo dostępna obecnie pula "interesującego go rozwiązania" "NIKNIE W OCZACH"...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 20-08-2022, 10:41   #4
yozz84
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Ford Focus 2014-2019 Shadow Black (Mica)
Silnik: 1.5L SOHC DI TC Diesel 95PS
Rocznik: 2017 (I rej. 2018)
Domyślnie Odp: SYNC 3 - aktualizacja, mod,

Natknąłem sięna forum na te "boxy" ale nie sądziłem że tyle z tym "roboty" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Spróbuję jeszcze raz podejść do tematu aktualizacji od CyanLabs i ew. będę kontynuował wątek.
yozz84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania