![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: WUJEK
Model: Ford focus mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Witam Posiadam
Ford Focus MK3 sedan 2012r 2.0 benzyna wyprodukowany na rynek USA. Problem jest taki że nie działają mi żadne przyciski na kierownicy. Pipczyk działa Wymieniłem cały zawijak/taśmę (nr części CV6T-14A664-BD) na oryginalna używana bo nowej nie byłem w stanie znaleźć. Przeblindowałem i taśma wygląda na sprawna po zamontowaniu dalej nic się nie zmieniło. Nie wyskakuje żaden błąd na desce rozdzielczej ba nawet na launch nie pokazuje problemu. A przyciski jak nie działały tak nie działają. Gdzie może być problem dokopałem się nawet na amerykańskie forum gdzie pisali o jakiś sprężynkach które robią właśnie takie jaja ale pojęcia nie mam gdzie one mogą się znajdować. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Co to znaczy żadne? Pokaż foto kierownicy.
O ile tempomat przechodzi przez elektronikę sasma to lewe "przelatują" do licznika a prawe do radia. Więc małe prawdopodobieństwo by wszystkie trzy grupy przycisków niedziałały, po za tym uszkodzenie sasma wywala wszystkie z nim związane moduły a kilka ich jest. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: WUJEK
Model: Ford focus mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Nie działa sterowanie radiem, tempomatem ani komputerem pokładowym zdjęcie kierownicy dosłownie wyślę jutro o 7 rano.
Znalazłem teraz taka stronę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z tego co tam piszą równie dobrze mogę mieć problem: -zamrożone stereo -brak aktualizacji -zalane przyciski kierownicy - zepsuty przyciski kierownicy który może odciąć całą resztę - uszkodzony zawijak - przerwę w kablach - niedokręcony kabel z tyłu jednostki głównej (tego nie rozumiem) - źle ustawienie kierownicy - Jest jakiś przyciski do resetowania kierownicy pod kierownicą połączony z przyciskiem TPMS Nic jutro będę po kolei to badał i jak coś będę wiedział bądź nie opiszę sprawę bardziej dokładniej. Chociaż co już mogę wyeliminować - zamrożone stereo bo radio szuka stacji itp - uszkodzony zawijak bo ma sygnał na pinach - przerwany kabel bo launch by go wykrył - złe ustawienie kierownicy bo wtedy odpalił by się czujnik kąta skrętu Co do aktualizacji sterowników da to coś prócz nowej mapy ? Ostatnio edytowane przez Wujeczek ; 13-10-2022 o 22:59 |
|
|
|