![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TI VCT
Rocznik: 2005
|
Witam.
Od niedawna w moim focusie występuje kilka problemów, które pojawiły się w tym samym czasie po wyjściu z trybu serwisowego zegarów (przypadek ?). Na forum nie spotkałem podobnych tematów lub o zbliżonym problemie. - Przestało działać radio blaupunkt travelpilot ex (brak podświetlenia, ciemny ekran, brak oznak życia) - Nie działa otwieranie/zamykanie samochodu z klawiszy pilota. Przy użyciu klucza centralny zamek działa normalnie. Zauważyłem, że po odłączeniu akumulatora sterowanie z pilota działa prawidłowo do momentu włożenia kluczyka do stacyjki i przekręceniu do pozycji II. - Ekran licznika (ten podwójny wyświetlacz) zapala się dopiero po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu do pozycji I. Tak samo gaśnie zaraz po wyjęciu kluczyka. Wcześniej działało to zupełnie inaczej. Sprawdziłem wtyczki, GEM, bezpieczniki, przekaźniki, nie widać nic niepokojącego. Akumulator ma parę miesięcy. Brak błędów DTC. Gdzie ewentualnie szukać punktu zaczepienia co mogło spowodować takie działanie tych układów ? Pozdrawiam! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Czarny_T ; 29-11-2022 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2006
|
Pewnie już zdążyłeś problem rozwiązać, ale jeśli nie to może masz włączony tryb transportowy? Na YouTubie jest dużo filmików jak to wyłączyć w różnych fordach (to zwykła kombinacja przełączników)
|
|
|
|