![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 107kW/143KM
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich,
mam kłopot z przyciskiem od regulowania mocy grzania w fotelu pasażera z przodu. Wracając po zakupie auta z niemiec sprawdzałem obydwa przyciski i działaly. Na następny dzień gdy jechałem już z pasażerem, włączyłem mu grzanie fotela i nie dało się już tego wyłączyć, dla fotela kierowcy wszystko jest ok (teraz jeżdżę z ustawionym grzaniem pasażera na pełną moc - w zimę da się przeżyć ale jak się zrobi cieplej to będzie sobie można zrobić pewnie jajka na twardo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Przeglądałem dokumenty z serwisu od poprzedniego właściciela i dawno temu chyba ten przycisk był zalany i był wymieniany w serwisie forda. Miał ktoś z was może taką awarię i zna sposób jak można to naprawić lub sprawdzić możliwości co mogło się zepsuć? Nie znam się na elektryce samochodowej i nie chcę sam metodą prób i błędów szukać przyczyny bo mogę coś popsuć a dla mnie to auto jest jak perełka prosto z salonu i chciałbym dobrze o nie dbać żeby wszystko było sprawne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szukałem jakiegoś tematu związanego z tą usterką ale nie znalazłem, jeśli jest taki temat a ja poprostu jestem jeszcze zbyt cienki w obsłudze forum to przepraszam za spam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Adrian
Silnik: 2.0 TDCI 107kW/143KM
|
Ktoś coś? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2009
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2013
|
Zamień przyciski kierowca-pasażer i zobacz jak będzie się zachowywało.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
Kiedyś zalałem mocno słodką kawą obydwa przyciski przy lekkim hamowaniu i wysokim kubku termicznym. Było lato i perspektywa 400 km z grzaniem tyłka, bo od razu po zalaniu pełna moc ogrzewania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyciągnąłem włączniki i odpiąłem główną kostkę. Później rozebrałem włączniki, wszystko wyczyściłem spirytusem i wacikami kosmetycznymi . Do dzisiaj u nowego właściciela / brat / wszystko funkcjonuje bez zarzutu.
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-02-2017
Model: Warczy i trąbi Mąłdieło sztery Qąbi
Silnik: dwulitrowybenzynowyszesnastozaworowy
Rocznik: najsampierwszy
|
Popieram głos przedmówców - raczej problem leży w przyciskach. Prawdopodobnie albo wyrobiony albo zabrudzony swich od zmniejszania mocy w przycisku pasażera. Pewnie kwestia rozebrania i wyczyszczenia spirytusem. zamienić miejscami chyba nie bedzie łatwo bo w "przyciski" wchodzi jedna wspólna wtyczka.
Do czasu znalezienia właściwego rozwiązania można wyjąć odpowiedni bezpiecznik (z tego co znalazłem na szybko - FB3 lub FB4 z tylnej skrzynki) lub odłączyć wtyczkę z dołu przycisków (dojście po wyjęciu osłony wajchy od biegów) lub rozłączyć kostkę pod fotelem pasażera - wysunąć z zestawu wtyczki od grzania widoczne na zdjęciu poniżej: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A w tym wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] masz wszystko opisane "co i jak" apropos podłączenia grzanych foteli (w tym dużo zdjęć) - będzie Ci łatwiej grzebać po pobieżnym zapoznaniu się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 11-02-2019 o 23:41 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 2.0
|
Witam,
po włączeniu podgrzewania fotela pasażera ma maxa nie mogę już tego wyłączyć. Fotel cały czas grzeje.Nie mogę znaleźć kostki pod fotelem(elektryczny bez pamięci) aby to odłączyć. Proszę o jakieś szczegóły jak to naprawić. Fotele są również wentylowane. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
Piny od ogrzewania są podłączone do głównej kostki pod siedzeniem, są to najgrubsze piny wiec bez problemu rozpoznasz, wystarczy wyjąc ta cześć kostki.
|
|
|
|