![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2011
|
![]()
Witam,
W moim MK3 (radio fabryczne) dziwnie zaczęło się zachowywać otóż, włączam radio przyciskiem/potencjometrem i po obracaniu/dodawaniu głośności w prawo od razu samoistnie się ścisza do 0. Obracam powtórnie czyli dodaje głośność i znów powraca do 0. Pytanie moje, czy można te radio w jakiś sposób zrestartować aby usunąć problem ? Czy raczej wygląda to na jakiś problem wewnątrz radia/okablowania, a może nawet gdzieś głębiej (mowa tu o sterowniku PDC bądź któryś z czujników) ? W załączniku wrzucam zdjęcie radia oraz wyświetlacza aby było wiadomo jaka to wersja - (widok ustawień głośności na ustawieniu 0). Proszę o pomoc. Co może być przyczyną, jakiś pomysł ? Zaznaczę, że mam za 2 dni urlop i akurat problem wynikł przed samym wyjazdem, a bez radia wiadomo jak się prowadzi samochód i do tego z całą rodzinką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Raczej zdjecie klemy nie pomoże.
ACM wymień. Na sobote to moze nie dojechać. Chyba ze trasa zaplanowana prze Bydgoszcz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
A tak zgadnę, może trafię.
Przycisk na kierownicy nie zaciął się w pozycji "ściszania" ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Ciekawy pomysł, sprawdzę później ten przycisk na kierownicy no i może jednak odepnę ten klem od aku, a nóż pomoże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak to nic nie da to po urlopie się z tym pobawię tylko nie wiem czy sam poradzę, bo jak nie to auto zostawię u elektryka/mechanika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) A skąd pewność, że to ten moduł do tego radia, tzn nie żebym spekulował ale nie ma tam żadnych numerów porównawczych, napisane wersja do hatchback, a ja mam kombi (może to nie ma znaczenia), no bo jak mam szukać tego modułu to czym się sugerować ?? Ostatnio edytowane przez Speedo ; 17-02-2025 o 14:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
3 drogi sprawdzenia:
VIN Forscan Wyjęcie radia Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Po VIN znajduje taki numer modułu, jeśli w ogóle w jakiś sposób jest to pomocne. Myślę jak już dobierać się do demontażu tego modułu to dobrze było by już coś mieć na podmiankę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]() |
![]() |