![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-05-2021
Model: C-Max
Silnik: 1.8 Duratec 125KM
Rocznik: 2008
|
Witam,
Mam problem z działaniem tylnych głośników, mianowicie gdzieś 2 lata temu przestały mi grać oba tyły w drzwiach, przód działa bez zarzutu, wysokotonowe również. Dziwną dla mnie sprawą jest to, że tyły potrafią zacząć działać jedynie gdy samochód bardzo mocno nagrzeje się na słońcu. Cały rok głośniki są martwe, dopiero latem potrafią się uruchomić na jakiś czas, a jak temperatura spadnie to znowu trupy. Podczas testu głośników z radia (przyciski 3-6), gdy głośniki tylne nie działają wydobywa się dźwięk ale jest ledwo słyszalny dopiero, kiedy radio podgłośni się na maksa. Moje pytanie brzmi gdzie szukać problemu. Czy winne może być radio, kable czy głośniki??? Może kupić używane radio i sprawdzić czy na nim głośniki działają poprawnie? Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Waci ; 20-06-2024 o 18:07 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Albo kupujesz wszystko w ciemno, albo poświęcasz swój czas, albo płacisz za cudzy czas.
Radio raczej będzie w porządku. Przegniete wiazki w drzwiach, bardzo możliwe. Spalone głośniki mniej,ale również. Rozebrać drzwi tył i jedne przód,a potem zamieniać. Pół dnia pewnie zejdzie na diagnozę i naprawy. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| głośniki , radio |
|
|