![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Ford Fokus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam, trochę z mojej winy bo zupełnie wyleciało mi z głowy ze ostatnim razem wymieniałem olej w skrzyni automatycznej jak miałem 50 tyś , a więc - aktualnie mam 126 tys przejechane i chciałem wymienić olej w skrzyni automatycznej I pojechałem do mechanika , na drugi dzień dzwonie czy już wszystko w porządku a on mi mówi że mam prawdopodobnie uszkodzoną uszczelke [/LIST]w misce skrzyni biegów ( nie wymienił mi dalej tego oleju bo nie mialo to sensu ), że jak będzie mieć czas to poszuka czy wgl coś takiego znajdzie do mojego auta..... oddał mi auto a teraz nie odpisuje jak się pytam jak działania , ani nie chce auto ruszać bo wiadomo zatrze tą skrzynie ... dodam że nie było wycieków żadnych jak auto stało na parkingu . dodatkowo szarpie mi jedynka i dwójka także juz powoli coś się tam dzieje
.. Macie jakieś doświadczenia z takim przypadkiem ? co robić czy czekać aż jaśny pan się odezwie czy wzywać lawetę i do innego mechanika... ( pokazywał mi zdjęcia i faktycznie na obudowie widać ślady oleju ) ford modeo 2017 r 2.0 150 kw .pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
|
![]()
Ale jak oddawałeś autko na wymianę to wszytko działało dobrze ,normalnie wchodziły biegi ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Ford Fokus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
![]()
nie , juz szarpało . może po wymianie byłoby wszystko dobrze gdyby nie to ze zauważył wyciek... a tak to ani wymiany i dodatkowo problem :/
|
![]() |
![]() |