![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 Ti-VCT (115/120PS)
Rocznik: 2005
|
Witam, w związku z uszkodzeniem skóry fabrycznego podłokietnika byłem zmuszony wymienić cały tunel środkowy na wersję poliftową (znalezienie w dobrym stanie podłokietnika przedliftowego graniczy z cudem). W zakupionej wersji poliftowej są dodatkowe 2 gniazda zapalniczki + wejście USB + AUX.
1. Czy jest możliwość dokupienia kabla z dwiema wtyczkami żeńskimi, tak żeby zrobić zasilanie dla tych dwóch gniazd zapalniczek? Zauważyłem, że u mnie za wybierakiem skrzyni biegów było schowane identyczne złącze jak w dokupionym podłokietniku, jednak to też jest wtyczka męska (z wystającymi pinami). Ewentualnie czy w przedliftowych fokusach jest gdzieś schowana wtyczka, żeby podłączyć poliftowy podłokietnik? Może gdzieś za panelem klimy? Mam wersję titanium z praktycznie najwyższym wyposażeniem. Czy pozostaje tylko dolutowanie przewodów i wpięcie się*pod istniejące gniazdo zapalniczki pod panelem klimatyzacji? 2. Czy jest jakaś szansa "ożywić" gniazdo AUX w podłokietniku? Wtyczka AUX/USB ma 4 piny. Czy taka sama wtyczka jest w gnieździe AUX w schowku pasażera? Wtyczka w tym miejscu to moim zdaniem porażka i wygodniej byłoby w podłokietniku. Natomiast, możliwość odtwarzania MP3 przez USB chyba w przedlifcie odpada? Ew. dołożenie jakiegoś modułu bluetooth z USB? Moje radio to SONY. w załączniku zdjęcia |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Ad1. Robię tak i nie ma problemu trojnik.jpg Ad2. AUX możesz przeciągnąć do schowka pasażera USB będzie martwe, potrzebne radio Sony polift, moduł BT Audio i wiązka, mikrofon W sumie kilkaset zł Pozostaje zrobić z niego ładowarkę z gniazdem USB |
|
|
|
|