![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: Focus mk2
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2006
|
witam ostatnio podczas otwierania drzwi z zewnatrz klamka dostala luzu i nie mozna otworzyc drzwi cos jakby sie urwalo i spadlo . od srodka mozna otworzyc . moje pytanie jest nastepujace wymienial ktos z was ta linke i jak to zrobic bo zdemontowalem boczek a pozniej lipa do po odkreceniu tej wkladki gdzie jest przykrecony silnik szyby nie mozna tego wyjac bo szyba jest przykrecona do prowadnic. jak to zrobic by dostac sie do zamka od srodka
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Ford focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Focus mk2
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2006
|
serdeczne dzieki wlasnie takiego filmu szukalem ale nie moglem znalesc wszystko fajnie pokazane.dzieki
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?
|
Co było przyczyną, że drzwi nie otwierały się od zewnątrz?
Mam tak w c-maxie. Klamka jakby luźniejsza się zrobiła. Centralny zamek nie otwiera drzwi kierowcy. Nie da się otworzyć drzwi z zewnątrz, ale tylko pierwszy raz. Tak jakby linka spadła z centralnego zamka, bo po pierwszym otwarciu (od wewnątrz), klamka zaczyna działać i normalnie drzwi otwieram. Słychać, że siłownik od centralnego zamka działa. Da się coś ogarnąć bez rozbierania całych drzwi? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Zamek jest jednakowoż za tapicerką drzwi... A wygląda mniej więcej tak: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?
|
Może nie siłą woli
. Bardziej chodziło o to czy coś się mogło "popsuć" w zamku czy np. wystarczy klamkę dokręcić lub jakoś przez otwory od klamki coś zadziałać itp. w zależności od tego co tam mogło się uszkodzić.Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|