![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Ford focus mk1
Silnik: 1.4
Rocznik: 2002
|
Witam,
Niedługo będę chciał sprzedać Mondeo 2.5T. Jeśli nie pójdzie za odpowiednią cenę to chciałbym go zrobić i troszkę zmodyfikować. Mianowicie: -Program+ nowy większy intercooler - wymiana wtryskiwaczy LPG pod nową moc+ dostrojenie BRC - zamiana dieslowskich końcówek na jakieś proste+ wycięcie w tej dokladce zderzaka. - poprawa dźwięku wydechu budżetowo ( jakis kat off albo chętnie wysłucham innych propozycji) - zimniejszy termostat/ chlodniczka oleju( o ile to coś da i będzie potrzebne) Jeśli auto zostanie ze mną to chciałbym żeby był trochę mocniejszy+ zmniejszyć EGT no i żeby ten silniczek miał po prostu lżej. Na codzien jeżdżę spokojnie tylko raz na jakiś czas chwilę podeptam, żeby popracował na każdych obrotach. Szukam najlepiej jednej osoby, która ogarnie mi większość z tych rzeczy w województwie pomorskim lub ościennych. Chętnie też wysłucham propozycji co można w nim zrobić, żeby nie wsadzić worka pieniędzy a trochę odmienić auto. Podobno można jakaś przepustnice wstawić w wydech na pilota i wtedy będzie najprzyjemniejszy dźwięk. Dużo taka zabawa? - regulacja luzów zaworowych ( o ile potrzebne) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Jeszcze downpipe i ECU spacer, względnie nowy dolot
Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Ford focus mk1
Silnik: 1.4
Rocznik: 2002
|
Podpowiesz co i jak kupić no i najważniejsze jak będzie brzmieć autko ?
Co warto zamontować w aucie oprocz większego IC? Mógłbyś jakieś linki tych części podesłać? Szczególnie co z tym wydechem mnie interesuje? Jak planuje tylko program i IC to ten termostat i chlodniczka oleju będzie potrzebne? |
|
|
|