![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Grand C-max
Silnik: 1.5 Eco boost 150hp
Rocznik: 2011
|
Dzień dobry wszystkim,
Jestem posiadaczem Forda Grand C-Max 2011r 1.6 Ecoboost 150km. Chciałbym zamontować osobny włącznik dla gniazda zapalniczki, odcinający zasilanie do gniazda i może wpiąć się przetwornicą typu down-step, by zasilić wideorejestrator na stałe w lusterku. Posiada ktoś wiedzę, jak zdemontować tunel środkowy, by dostać się do wiązki gniazda zapalniczki bez szkody? Będę bardzo wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Dlaczego w ten sposób?
Zamiast jak większość by-passem do BCM w nogach pasażera? Zasilanie z lampki w podsufitce, jeszcze prostsze. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Grand C-max
Silnik: 1.5 Eco boost 150hp
Rocznik: 2011
|
Dzięki za odpowiedź. Z dwóch powodów. Zasilanie na zapalniczce jest cały czas, a żona zostawia czasem wpięte w gniazdo "akcesoria" - stąd wyłącznik, który chcę gdzieś ulokować w dogodnym miejscu. Z lampki w podsufitce nie wiem dlaczego, ale po spięciu na krótko było przez chwilę ok, ale po czasie mam spadek napięcia do niecałych 4v więc za mało (już miałem polutowane i złożone- mina, gdy się zorientowałem bezcennaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Kuga Mk2 przeslift wylacza gniazdo w tunelu.
Kuga Mk2 polift nie wyłącza. Focus Mk3 zawsze wyłącza po max 30minutach. Cmaxowi blizej jest w wyposażeniu do FF3. Więc mocno wątpię cw to co napisałeś. Lampki w przedlifcie mają stałe 12V, bez badania obciążenia obwodu (wylaczane jak gniazdo zapalniczki), więc tutaj też coś namieszales. Można też skrócić w konfiguracji BCM czas podświetlenia i tym samym czas dzialania gniazda zapalniczki. U siebie zrobiłem na 2minuty. Kamery podpiąłem do oswietlenia sufitowego. |
|
|
|