![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
![]()
Witam forumowiczów, od Października jestem właścicielem Forda Kuga 2011 2.0 z automatyczną skrzynią powershift. Problemy zaczęły się już po miesiącu opiszę po krótce co się dzieje, zdecydowałem się na wpis na forum bo już tracę siły do auta, był już u 3 mechaników, jeden wymienił wiązkę elektryczną i zostały znalezione zimne luty, po odebraniu auta na drugi dzień te same problemy, drugi i trzeci nie znalazł usterki a w aucie po podłączeniu nie wyświetlają się na komputerze błędy. Co się dzieje? Przede wszystkim nie dzieje się to cały czas potrafi być dobrze a za chwilę znowu wpadka. Auto odpala po czym zapala się cała choinka kontrolek i gaśnie, nie wchodzi od razu na wyższe obroty. Po zgaśnięciu i odpaleniu kilka razy w końcu załapie i powiedzmy, że przejedziemy się, następnego dnia może być ok lub nie. Dodatkowo pojawia się info "usterka silnika" (i tu podłączony pod komputer nie pokazuje błędów - słowa mechanika) bywa, że jak nie jest dobrze rozgrzany i kawałek przejedzie to przy zatrzymaniu np do wyjazdu potrafi zgasnąć. Być może ktoś może mi pomóc, naprowadzić na coś? Nie wiem już co mam robić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
![]()
Proponuję auto podstawić do "kumetego" elektryka...
Kiedyś w Galaxy miałem podobne problemy: Tutaj winowajcą "psikusów" elektrycznych okazał się przetarty kabel od akumulatora: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A tutaj podłączenie skrzynki bezpieczników w komorze silnika: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pozdro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2024 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]() ![]() |
![]() |
![]() |