![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.5 t
Rocznik: 2008
|
Witam mam problem z moim silnikiem. Otóż bierze mi olej. Do wymiany mam tłoki i pierścienie w tym moje zapytanie. Jakiej firmy kupić je? Zależy mi aby na tym auto pojeździło trochę dłużej.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-02-2013
Model: Focus mk3 USA
Silnik: 2.0 (160KM) 6DCT250
Rocznik: 2015
|
Tak na marginesie: Dasz radę sam to zrobić? Bo wymiana w 14 letnim aucie może przekroczyć jego wartość...
Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
![]() Imię: Damian
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.5 t
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
byle nie chińczyki to raz
dwa - sama wymiana tłoków i pierścieni na nic się zda, jak nie zostaną pomierzone cylindry jeśli cylindry będą porysowane albo owalne to albo wymiana cylindra albo szlif i nadwymiar tłoki i pierścienie bez tego nawet nie rób remontu no i od razu by się przydał remont głowicy plus wszelkie uszczelki do silnika oryginalne wtedy poniżej 6000 nie zejdziesz ale masz nowe serducho robienie na odwal nie ma sensu co z panewkami tłoków i panewkami wału ? być może będzie potrzebny szlif wału wam się tak fajnie wydaje, wymienię tłoki i będzie jak zygzak mc queen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chciałbym żeby tak było w życiu Ostatnio edytowane przez Fulara ; 11-02-2020 o 17:19 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: ADAM
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1,8 cm3 DURATEC HE
Rocznik: 2003
|
Wazne, ile Ci tego oleju bierze, jak niewiele, to najtaniej nic nie robic, dolewac jak trzeba, utrzymywac stan na miarce tak w połowie, i w pedał, jeszcze pare lat pojezdzisz.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
Masz potężny temat o tym silniku w dziale C-Max.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
ja jakbym już robił silnik to bym kupił do remontu jakiś 2.5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Focus mk2 kombi Flexifuel
Silnik: 1.8 125KM 92kW
|
Cytat:
a to już nie lepiej poszukać jakiegoś 2.0 i zrobić "przeszczep" na mocniejszy, skoro podobno 2.0 wchodzi praktycznie plug&play w miejsce 1.8, a wydaje mi się, że dwulitrowiec jest popularniejszy, przez co łatwiej dostępny i jakby trwalszy od 1.8? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
Gratuluję wykopaliska - wątek ma 5 lat => zapewne autor pytania zdążył wymienić auto pozdrawiam pankrakus
|