![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-03-2019
Model: Focus mk3 FL ST-Line
Silnik: 1.5 ecobieda
Rocznik: 2016
|
Czy w Kudze po liftingu 2024 macie poziomowanie świateł przy włączniku?
Orientuje sie ktoś, czy poziomowanie jest np tylko przy światłach reflektorowych, czy projektowych? Szukam włącznika do Escape'a, lampy przednie zmienilem na europejskie, odblysnikowe/ledowe. Ostatnio edytowane przez SRS ; 12-07-2025 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Czy jesli w Escapie przednie reflektory mam z europejskiej Kugi po 2023 roku, to regulacja świateł pokrętłem bedzie działać?
Np z takiego wlacznika LV4T-13D061-EE3JA6 Czy otwieranie klapki paliwa z przycisku jest potrzebne w Escapie? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-01-2023
Model: Kuga Active X
Silnik: 2.5L AWD
Rocznik: 2024
|
Przy matrycowych światła same się poziomują.
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
W USA NIE MA!!! Cytat:
W wiązce USA nie ma takiego przewodu, a "ręczne" poziomowanie jest czysto "elektryczne" - napięcie z potencjometru ustawia proporcjnalnie pozycję silniczka regulacji reflektorów...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 13-07-2025 o 14:03 |
||
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Dziękuję za pomoc.
Cytat:
Podsumowując trzeba zamontować włącznik z pokrętłem i puścić wiązkę od włącznika do przednich lamp i całość powinna działać. To znaczy już nic nie trzeba przeprogramowywać w Forscanie, skoro wszystko opiera się na analogowym układzie z potencjometrem? |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Co do "działania" - reflektorów EU jest kilka różnych rodzajów. Jeśli te kupione - mają "ręczną" regulację poziomu świecenia, to po dołożeniu przewodó będzie ona działać bez programowania.
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojciech
Model: Ford Escape SE
Silnik: Ecoboost 1.6
|
Mam podobny temat escape 3 2013-2016 przedlift mam reflektory halogenowe eu i przełącznik od focusa z poziomowaniem co jeszcze potrzebuje, gdzie znajdę schematy i informacje jak podłączyć.
|
|
|
|