![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam, jestem posiadaczem Forda Mondeo mk4 z roku 2007 z silnikiem 2.0TDCI. Miesiąc temu pojechałem do mechanika na wymiane podkładek pod wtryski, wszystko działało do momentu w którym wyskoczył mi P010F. Pojechałem znów do mechanika - wstępna diagnoza uszkodzony czujnik obrotów turbiny co zostało wymienianone lecz nadal nic. Następnie wymieniłem przepływomierz i dalej ten sam błąd. Po wymianie przepływomierza mając nadal błąd P010F wyskoczył mi błąd P2463 (zapchany dpf) i pojechałem na regeneracje. Dziś po odebraniu z regeneracji DPF do błędy P010F przyszedł kolejny błąd P2002. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie może siedzieć winowajca tych wszystkich usterek?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 143/175KM
Rocznik: 2007
|
Od elektrozaworu turbiny do turbiny idzie wężyk podciśnieniowy - sprawdź ten wezyk / ogólnie wszystkie podciśnieniowe wężyki, na koniec jeśli tam nie ma nieszczelności to sam elektrozawór podmień z tym drugim / ten od turbo to ten bliżej ściany grodziowej / a co do dpf i P002 to sprawdź wężyki od dpf do czujnika różnicy ciśnień - pewno tam masz nieszczelność o dochodzi do zapchania dpf bo nie może się zacząć proces dopalania sadzy
|
|
|
|