![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Renault Laguna III
Silnik: 2.0T 170KM
Rocznik: 2012
|
Witam,
To mój pierwszy post, więc witam wszystkim forumowiczów. Poszukuję kogoś z Głogowa / Lubina / Legnicy / Środy Śląskiej / Wrocławia lub okolic, kto zechciałby pokazać mi swoje Mondeo Hybrid i opowiedzieć o nim trochę. Jestem na etapie wyboru auta i ten model bardzo mocno chodzi mi po głowie ale niestety jeszcze nigdy takiego nie spotkałem nigdzie. Jeździłem tylko Mk5 liftback w dieslu i bardzo mi się podobało (dobre zawieszenie, cichutko w kabinie), jednak ze względu na mój sposób użytkowania szukam hybryd (Toyota niestety mi nie podchodzi). Przejrzałem temat z dolnośląskimi Fordami ale niestety nie ma tam ani jednej hybrydy. Ostatnio edytowane przez Dudi44 ; 17-10-2025 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
|
Weź pod uwagę że z napędu hybrydowego możesz być niezadowolony, zwłaszcza jak użytkowałeś diesla, mocnego diesla
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tym Mondeo jeździłem tylko kilka razy, ponieważ nie był mój. Na co dzień używam turbo benzyny 2.0 170KM i w sumie rzadko korzystam z pełnej mocy. Jeździłem też Mazdą CX-5 z wolnossącym 2.0 165KM i było ok. Hybrydą jeździłem tylko Toyotą Auris też w ramach testów i była zdecydowanie za słaba, nie dało się jechać jednak z tego co czytam, to Mondeo jeździ DUŻO lepiej.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011
|
Wielkość bagażnika jest okrojona w hybrydzie niestety. Na zdjęciach w internecie sprzedający niechętnie to fotografują. Taki schodek pierdykneli... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ale tn schodek to w sedanie, w kombi jest równo tylko podłoga podniesiona jakieś 10cm. Zakupy pewnie do rolety się nie mieszczą ale można ją zwinąć, a klapa na szczęście jest w miarę pionowo. U mnie w Lagunie by nie przeszło, bo tylna szyba mocno pochylona.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011
|
Zgoda, jest płasko, ale IMO w kombi ten schodek nawet gorszy. Nie ma podniesionej krawędzi załadunku i bez zabezpieczenia wszystko wylatuje po otwarciu klapy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
W kombi już w zwykłych wersjach na wysokość nie jest rewelacyjnie. W hybrydzie to dramat.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Klucho faktycznie, na tym zdjęciu wygląda to gorzej niż na YouTube.. niestety diesel całkowicie odpada ze względu na to że jeżdżę dużo krótkich odcinków a do pracy mam 3km, za to o ecoboostach się dużo złego naczytałem.
Ten skos w bagażniku można zniwelować pewnie przykręcając coś o trójkątnym przekroju do pokrywy bagażnika. Myślę że bym sobie z tym poradził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do zwykłej wersji, to np. u mnie duża wypchana torba z Kauflanda wchodzi na styk pod roletę. Ostatnio edytowane przez Dudi44 ; 19-10-2025 o 22:09 |
|
|
|