![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-10-2007
|
![]()
Witam,
Czy Mondek przy właczonej klimie, auto pali 9-10l/100km???? Mnie sie wydaje ze to duzo...... ale to moje zdanie Druga rzecz to sprecyficzny odgłos silnika, który na wszystkich biegach w granicach 1600-2100 obr. odglos jest dziwny, tak jak by cos sie zalaczalo a po 2100 sie odlacza... cos w podobie syczenia.... Czy w Waszych Mondkach jest tak samo?? Czekam na odp Z góry dziekuje Pzdr P.S. jeszcze jedno ile mozna przejechac na wlaczonej kontrolce rezerwy?? -------- EDIT 22.12.07 Dzieki za udzielenie informacji, a dzisiaj tankujac sie spalil mi Mondek 9,4 z "nieoszczedzaniem sie" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiec chyba nienajgorzej |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-06-2007
Model: MONDEO MKIII
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2001
|
![]()
1. u mnie 8-9
2. turbina startuje 3. 50-70 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-11-2007
|
![]()
po miescie w zime pali mi 9 l krótkie przebiegi itp itd a na rezerwie udało misię zrobić 103 km ale to była trasa :fcp2
![]() |
#4 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-11-2007
|
![]()
Ja też mam podobny problem z moim mondkiem w tej samej wersji i podobnie mi pokazuje ale zrobilem test taki mianowicie że zatankowałem full i chcę przejechac z 600 km żeby sprawdzic ile wyszło z tym spalaniem a póżniej znowu do pełna i spalanie wyjdzie lepiej niż na komputrze. Niestety nie mogę ci podac ile na razie spalił bo stoi na warsztacie bo niby mi sciągnęli od " Hansow" ale jak go robili to wstawili przegub wew od starego modelu i jest za krótki o jakies 5 cm i na razie stoi a ja czekam na częśc. jak zatankowałem full za kole 235 zyla to pokazywał że przejadę 720 po zrobieniu resetu kompa ( odłączenie aku na pół h ) i tak mniej więcej chyba wyjdzie jeżdząc po miescie. Ps sprawdź rolki i te 2 paski jeden od wspomagania i ten drugi od prawie wszystkiego. pozdrowka oby byl mniej awaryjny jak mój. A i zobacz (można na navigacji albo za pomocą znakow lub slupków ) ile faktycznie pokazuje przejachanych kilosow w danym momencie bo czasem czujnik na kompie też moze przekłamywac. Pozdrówka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-06-2007
Model: MONDEO MKIII
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2001
|
![]()
do Han Solo1111 jak zrobisz ten test z spalaniem względem kompa daj znać jestem ciekaw
jak terz zaczołem spokojnie jeżdzić to na kompie ok7,2 (miasto) |
![]() |
![]() |