![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-05-2005
|
![]()
Chciałem zapytać czy jest jakaś możliwość powiekszenia mocy w tym wypadku mondziaka 1,8 TD
Wiem ze chipa sie nie da bo podobno nie ma tam komputera. - Ale czy jest jakas mozliwosc podniesienia cisnienia doładowania(czy to coś da) - Czy moze coś podkrecic na pompie? Zawsze jezdzilem benzyniakiem i teraz te 90 kobyłek to ciut zamało Powiedzcie czy mam sobie robic jakieś nadzieje? szukałem tu na forum ale nic nie zauwazylem na ten temat? [ Dodano: 2005-05-24, 11:14 ] oj widze ze na ten post to nawet nikt niezagląda nie mowiąc o tym ze nikt mi nie chce nic poradzic :573:
![]() |
#2 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
|
![]() Cytat:
A konkretnie można nieco (niedużo!) wyprzedzić ów kąt wtrysku - silnik będzie nieco "twardziej" pracował, ale dynamika powinna się troszkę poprawić. Nie oczekuj jednak jakiejś spektakularnej poprawy... Kąt wtrysku na pompie przestawi ci każdy mechanik, który ma o tym jakieś pojęcie.
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo mk 4
Silnik: 20 tdci 140 km
Rocznik: 2011
|
![]()
mozesz jeszcze założyc stożek.Silnik przy wyższych prędkościach idzie troche lepjej.poza tym chce zrobic wlot powietrza na klapie nad intercoolerem powinno to dac kilka koni. :fcp15
jeszcze jedno jak nie zależy ci na spalaniu można podkręci go na pompie.Kumpel podkręcił swojego idzie mu jak burza ale poza tym ,że pali dyche na trasie to jeszcze kopci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2008
|
![]()
biernik, zepchnij auto z górki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Darmowa moc, jedź zawsze z górki, mówię Ci o wiele lepiej idzie! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak na serio to może zaślepić egr zawór - ponoć ciupkę pomaga. Pare koni wiecej i tak nie odczujesz a moc fabryczna jest tak ustawiona, żeby silnik wytrzymał jak najwięcej. Parę wątków niżej - ciekawy temat.... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#5 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
![]()
Ja tylko zwrócę uwagę, że temat jest z maja ale 2005 roku.