Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-10-2008, 21:20   #1
basil
ford::average

Model: S-Max Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2010
Domyślnie lampka ostrzegawcza silnika

Witam wszystkich! Czy ktoś może mi powiedzieć czy w galaxym 2003 1,9TDI przy włączaniu zapłonu powinna zapalać się lampka ostrzegawcza silnika? W instrukcji jest napisane że tak, ale w zależności od kraju i silnika.
Druga rzecz: czy jeśli pomimo niskiego poziomu oleju (dolałem niecały litr po poprawnego poziomu) nie zapala się lampka ostrzegawcza ciśnienia/poziomu oleju, to jest wszystko ok z czujnikiem oleju? Dodam że lampka ta zapala się na 3 sekundy przy włączaniu zapłonu.

Ostatnio edytowane przez deku ; 08-03-2016 o 21:06
basil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2008, 21:28   #2
czytaczforum
ford::advanced

Model: Ford Fokus C Max
Silnik: benzyna-1,6
Rocznik: 2005
Domyślnie Re: lampka ostrzegawcza silnika

Czujnik ciśnienia oleju jak sama nazwa mówi.jest ciśnienie lampka gaśnie.Ciśnienie powstanie po odpaleniu silnika więc świeci się tak długo dopóki nie odpalisz.O kontrolce nie mam pojęcia .Mam benzynę 2.0 i tez mnie zastanawia czy powinienem mieć kontrolkę diagnostyczną.W serwisie tez nie wiedzą :fcp20
czytaczforum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2008, 22:01   #3
basil
ford::average

Model: S-Max Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Re: lampka ostrzegawcza silnika

Cytat:
Napisał czytaczforum
Czujnik ciśnienia oleju jak sama nazwa mówi.jest ciśnienie lampka gaśnie.Ciśnienie powstanie po odpaleniu silnika więc świeci się tak długo dopóki nie odpalisz.O kontrolce nie mam pojęcia .Mam benzynę 2.0 i tez mnie zastanawia czy powinienem mieć kontrolkę diagnostyczną.W serwisie tez nie wiedzą :fcp20
z ciśnieniem oleju jest tak jak myślałem... Czyli też nie masz kontrolki silnika? A jak u innych?

Zasady postowania