![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-07-2014
Model: I Kombi
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Hej,
Niedawno miałem problem z "szarpaniem" podczas jazdy, gaśnięciem i problemami z odpaleniem samochodu. Pojechałem do mechanika, wykrył mi usterki związane z czujnikiem położenia wału i jakiś błąd komunikacji związany ze sterownikiem pompy. Po konsultacjach wolałem zacząć naprawę od części tańszej. Wymieniłem Czujnik położenia wału. Okazało się że wszystkie problemy znikły. Po około 150-200 km niestety samochód znów "szarpnął" kilka razy. Po powrocie z trasy, wyłączyłem silnik i po około 30 minutach samochód nie za bardzo chciał odpalić. 3 godziny później samochód zapalił bez zarzutu za 1 razem, zrobiłem około 40 km i problem pojawił się ponownie z problemowym odpaleniem. Nie byłem jeszcze podłączać go do komputera ale czy te objawy mogą świadczyć o problemach ze sterownikiem? Ostatnio edytowane przez malvor ; 16-09-2014 o 16:24 Powód: Niezgodny z regulaminem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Prosze poprawić tytuł tematu, na zgodny z regulaminem Forum.
W tytule nie używamy niektórych słów. |
|