Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-08-2020, 10:39   #1
tymoniasty
ford::beginner

Imię: Tymon
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie 2.0 TDCi 07' - forscan/interpretacja błędów

Cześć czołem Panowie,

wczoraj pierwszy raz poznałem się z Forscan'em, wcześniej działałem na INPA dla BMW. Forscan wypluł mi kilka błędów. Skasowałem, pojeździłem i sczytałem go raz jeszcze, żeby zobaczyć co wraca.
Poniżej wrzucam kody z opisem z forscana - prośba o informacje czy dobrze je czytam. Jestem otwarty na sugestie/uwagi, z góry dziękuję. Załączam również spis błędów przed i po kasacji w formacie txt do pobrania.

P02E9 - Wysoka wartość sygnału w obwodzie czujnika położenia zaworu sterowania przepływem A” powietrza wlotowego w silniku Diesel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Czy tutaj mowa jest o przepływomierzu powietrza ? Znajomy wcześniej sczytywał go uniwersalnym interfejsem diagnostycznym Delphi i treści opisu była nieco inna - błąd powraca za każdym razem po kasacji. Z kolei na forum wyczytałem, że przyczyny powinienem szukać raczej przy przepustnicy.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P0087- Ciśnienie w szynie paliwowej/układzie zbyt niskie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Filtr paliwa był wymieniany, miałem lekkie problemy z odpowietrzeniem, ale finalnie się udało.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

U3001- Nieprawidłowe wyłączenie modułu sterującego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Tutaj doczytałem, że sporo osób ma ten błąd, ale przyczyny raczej nieznaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

U0126 - Utrata łączności z SASM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Nic sensownego nie ustaliłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

B1B40- Przedni lewy zewnętrzny czujnik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Nie działają mi czujniki parkowania, temat jest jasnyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Pliki
Typ Pliku: txt Galaxy przed kasacją.txt (4.4 KB, 2 wyświetleń)
Typ Pliku: txt Galaxy po kasacji i uruchomieniu silnika.txt (2.8 KB, 1 wyświetleń)

tymoniasty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania