Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-01-2010, 10:26   #1
hoohones
ford::average

Imię: Krystian
Model: [MK3] Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 130KM 6 biegów
Rocznik: 2004
Lightbulb dym w komorze silnika,pod turbiną

Witam.
Przeczytałem kilka postów odnośnie tematu ale nie znalazłem odpowiedzi.Dzisiaj rano przy odpalaniu mondka(nie było łatwo) zauważyłem dym wydobywajacy sie z komory silnika.Gdy auto odpaliło zajrzałem do komory i na wysokości turbiny u dołu silnika(na prawo od alternatora)są jakies przedmuchy,na zimnym silniku było to widać wyraźnie tak jakby była nieszczelność w ukladzie wydechowym przy samym silniku,mało tam miejsca żeby zajrzeć.czy tam są jakieś przewody od układu wydechowego.Na początku myślałem,że to z tego otworu przy alternatorze ale przyłożyłem rękę i to nie to.gdy auto sie rozgrzało dymu juz nie było widać co nie znaczy,że przedmuch zniknęły.Autko jeździ normalnie i nie stracilo mocy.Wydaje mi sie,że to coś z wydechem.Jakieś przypuszczenia?

Stary 02-02-2010, 21:04   #2
hoohones
ford::average

Imię: Krystian
Model: [MK3] Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 130KM 6 biegów
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: dym w komorze silnika,pod turbiną

brawooo!!!! dziekuję za wszystkie podpowiedzi,od paru miesiecy uswiadczam sie w przekonaniu ze to forum nie odpowiada na zadawane pytania,jesli zapali mi sia sprezynka to sie do was zglosze napewno otrzymam 100 tysiecy zlotych mysli bzdurnych podpowiedzi.swietny wymysl na tym forum to to ze gdy nie uzyskujesz odpowiedzi to twoj post jest zrzucany na sam dół.pozdrawiam wszystkich z banalnymi problemami,napewno zostana rozwiazaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.p.s.srebrne klamki kur....wa bez nich auto nie pojedzie
Stary 02-02-2010, 21:25   #3
Slawko

Domyślnie Odp: dym w komorze silnika,pod turbiną

widocznie nie w tym dziale założyłeś temat
Cytat:
Napisał hoohones Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
swietny wymysl na tym forum to to ze gdy nie uzyskujesz odpowiedzi to twoj post jest zrzucany na sam dół
jak na każdym innym, no ale tego pewnie nie zauważyłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zamknięty Temat

Zasady postowania