![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: marcin
Model: galaxy
Silnik: 1.9tdi
Rocznik: 1996
|
Witam wszystkich uzytkownikow forum. Posiadam forda galaxy 1.9 tdi 1996r. Kupiłem go niedawno 2 miesiące temu. Wczesniej byłem posiadaczem opla przez 6 lat. Prosze o pomoc. Ostatnio na wyświetlaczu kilometrów wybiło mi serwice oil. Olej zmieniałem miesiąc temu ale nie skasowano mi w kompie. Po kilku kombinacjach kluczykiem i przyciskiem od kilometrow wykasowałem wymiane. Mam pytanie odnośnie wyświetlania tych wymian jak to sie sprawdza czy da sie samemu nabic nastepną wymiane i co jeszcze wyswietla komputer chodzi mi o wymiany np. Paska rozrzadu czy da sie tak jak w oplu samemu sprawdzic następna wymiane za ile kilometrow trzeba wymienic i jak to sie robi?. Prosze o odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-08-2010
Model: VW Sharan
Silnik: 1Z 90PS
Rocznik: 1996
|
Witam. Oprócz wymiany oleju masz jeszcze dwie inspekcje IN01 i IN02. One wyskakują okresowo np: raz w roku, co 2 lata - nie pamiętam. Olej jak skasowałeś z zegarów to zapali się znowu za 15kkm.(można vagiem przestawić np. co 10kkm jak kto woli).
Wymiany rozrządu w zegary nie zapisujesz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
|
ja u siebie ustawiłem w ten spsób, że jak się zapaliło to jeździłem jszcze 3kkm z komunikatem i potem wymieniłem olej (akurat tak wychodziło) i wykasowałem komunikat. Teraz jak się zapali to będzie akurat. Mam ustawione, że informuje po 10kkm i po tylu zmieniam w nim olej.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: marcin
Model: galaxy
Silnik: 1.9tdi