![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-02-2009
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 ZETEC-SE 16V
Rocznik: 1999/2000
|
Witam! Od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem Forda Focusa Mk1 1.6 benzyna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam pytanie wczoraj wracając z przyjaciółmi zapaliła mi się lampka od oleju wiec stanąłem odczekałem chwile by sprawdzić stan oleju i było dobrze. Dziś rano chcąc zrobić to samo okazało się ze oleju nie było wcale włożyłem bagnet s powrotem i okazało się ze tym razem jest a następnie wytarłem i tą samą czynność powtórzyłem i nie byłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dolałem oleju 5W30 syntetyka na takim jak jeździł od początku i dalej nie ma oleju wycieku nie ma wcale z pod miski olejowej nie wiem o co chodziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ford ma przejechane 156 tys z groszami a olej był wymieniany cały przy 151tys czy ktoś możne mi pomóc?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
sprawdź po jednej i po drugiej stronie bagnetu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
ani po jednej ani po drugiej stronie nie ma nic kompletnie sucho jak na pustyni :fcp5
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
Model: Focus
Silnik: .
Rocznik: .
|
Nie ma wycieku na 100%? Ile tego oleju dolałeś? Może za mało? Sprawdź jego stan po jeździe, uprzednio odczekując z 10 minut
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
wiesz dolałem jakieś 3l bo tyle miałem a wycieku na 100% nie ma nie wiem co to może być we czwartek jadę do mechanika on twierdzi ze może to być coś ze świecami bądź z paskiem bo muszę go wymienić bo miska olejowa nie przecieka ani pompa olejowa
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
Model: Focus
Silnik: .
Rocznik: .
|
No to sporo - według instrukcji forda cały układ to przeszło 4litry. To tak jakbyś sporą jego część napełnił. I to się dzieje na postoju? Po jakim czasie już jest suchy bagnet? Może olej dostaje się do cylindrów i jest przepalany?
Nie umiem Ci pomóc, faktycznie najlepiej, żeby to jakiś mechanik zobaczył. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
powiem tak ja nim nie jeżdżę teraz bo mogę zatrzeć silnik, a tego nie chce stoi cały czas na, parkingu wczoraj poszedł do niego sprawdzić stan oleju i bagnet znów suchy położyłem się na ziemi. Patrzyłem czy nie ma żadnego wycieku jutro się do wiem co to może być. Wykluczam na pewno miskę olejową i pompę olejową bo samochód nie był bity.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Normalnie archiwum X :fcp13
Przecież olej nie znika... nalej oleju, podjedź na kanał i oglądaj z latarką miejsce w miejsce, nie koniecznie musi kapać z miski... Może wyciekać gdzieś z okolic rozrządu i pasek rozchlapuje po całym silniku... Jakieś problemy w silniku, z popychaczami, czy czymś tak jeszcze, też są możliwe - ile km zrobiłeś od dolania tych 3 litrów, do zaobserwowania "suchości" na bagnecie? Rozumiem litr na 500 km, ale 3 litry na 100 km to już przesada. Bagnet masz dobry? Od tego silnika?
|
|
|
#9 |
|
|
jutro wybieram się rano do mechanika i będzie go oglądał. Teraz stoi cały czas pod blokiem ja tam nie widz żadnego wycieku jutro będzie wiadomo co i jak mam nadzieje tylko ze to nic poważnego :fcp4
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Imię: mariusz
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
to już olej pod blokiem kradną?? do czego to doszło... a mówia, że kryzysu nie ma... napisz kolego napisz co to bo bardzo ciekawy jestem co to może być? zdanie moje jest takie że jeśli by przepalał to powinien zdrowo kopcić !!! 3l na 100??? o siema... w polówce też tak miałem że dolewałem olej, ale to był diesel (miał na karku ze 300000tyś km)i nie 3 litry na 100km tylko 1litr na 4000km...
|
|