![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
Jakos rok temu mialem wymieniane wzmocnienie czolowe [ po stluczce ] i nie wiedziec czemu pan mechanik zapomnial przynitowac do nowego wzmocnienia tabliczki.Dzis jak pojechalem na przeglad, diagnosta powiedzial ,ze nie przybije mi pieczatki dopoki nie bedzie tabliczki.Udalem sie wiec do wydzialu komunikacji, i tutaj pani inspektor powiedziala mi ,ze w/g nowych przepisow diagnosta moze postawic pieczatke z jednoczesna adnotacja u siebie ,ze takowej nie ma w aucie.Jednoczesnie ta sama inspektor mowi mi,ze w razie kontroli przez policje ,ta nie ma prawa mi zabrac dowodu.
Wyczytalem dzis w najnowszym kodeksie drogowym,ze posiadanie tabliczki znamionowej nie jest obowiazkiem-mozemy ja miec jesli jest ale nie musimy!!!!!!!!! co o tym sadziecie ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: mondeo(balbina)
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 1994
|
spokojnie,maja racje nie ma takiego obowizku, poprostu musial sie czegos czepic,wiesz teraz jest kryzys wiec trzeba sobie dorobic
|
|
|
|