![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2008
Model: KA
Silnik: 1.3
Rocznik: 2000
|
Witam!
Mam taki problem. Gdy odpalam swoje auto to ma problemy z wyregulowaniem swoich obrotów a nieraz gaśnie. Po czyszczeniu silniczka krokowego powiedzmy ze to juz ustało ale podczas jazdy obroty potrafią mi dojść nawet do 3,5tyś natomiast gdy jest juz rozgrzany auto nieraz trzyma sie na tym 1tyś a nieraz potrafi zgalnąć. A najdziwniejsze jest to gdy załączam światła po odpaleniu lub odraty wskakują na 1,3tyś natomiast gdy załączam wentylator na pozycję 1 podnoszą sie do 1,5tyś przełączajac wentylator na pozycję 2 obroty wskakują powiedzmy na 1,6tyś a na pozycji 3 spadaja spowrotem na ok 1tys. Dodam przy tym ze sluchając pracy silnika nie ulega on praktycznie zmianie. Jak mam sobie z tym poradzić i głównie chodzi mi o te szlejące obroty podczas jazdy. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
prawdopodobnie silnik nie ma masy albo jest ona słaba,pobiera masę poprzez załączone odbiorniki
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-06-2010
Model: Fiesta
Silnik: 1,1
Rocznik: 1989
|
gdzie powinna być podłaczona masa, co rozumiesz przez słowo odbiorniki, Pomocy