![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: VW Passat B5FL
Silnik: 1.9TDI 130KM
Rocznik: 2001
|
Witam,
wiem, żę temat był walkowalny kilkadziesiat razy ale nie znalazlem pomocy akurat w moim problemie.. Otóż - mam Ford Mondeo MK1 1,8TD KOMBI. Od momentu zakupu byly problemy z nawiewem. Tzn początkowo leciało tylko na szybę. Potem zaczelo dmuchać normalnie - także nie bawiłem się pokrętłem - wolałem, żeby leciało cały czas na mnie. Potem znów przestało dmuchać na mnie tylko caly czas na szybe. I tak w kratke. Czasami jak trochę pojeżdżę to nagle zaczyna dmuchać na mnie.. Nie wiem co jest. Wyjąłem schowek pasażera, sprawdziłem siłownik tamtejszy i przewody są ok popodłączane. Z tego co wyczytałem, kolejne dwa siłowniki są od strony kierowcy. Jak się do nich dostać, żęby sprawdzić, czy któryś z przewodów nie wyleciał? Co ew. zrobić innego żeby działało normalnie? Prędkości nawiewu oczywiście działają bez problemów (nie ma problemu z biegami..). Obieg zamknięty i wewnętrzny działą też normalnie.. proszę o pomoc PZDR M.K. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
kolego sam już sobie prawie odpowiedziałeś posprawdzaj z drugiej strony siłowniki i wężyki
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
a jakiś sposób na "dostanie'' się do nich?
wystarczy odkręcić te dwie śruby co trzymają plastik ochraniający czy coś jeszcze musze odkręcać? PS. A co jeśli tam wszystko będzie OK ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|