![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-05-2007
Model: Hyundai ix35
Silnik: 2,0 VVTC
Rocznik: 11
|
Witam, od ładnej chwili świeci mi kontrolka airbagu, wiem że to taśma (zwijka) zakończyła swój żywot po intensywnych manewrach na parkingu. Teoretyczne wiem co i jak z wymianą(ładne foto story jest na niemieckim forum SGA), ale moje pytanie jest czy już po wymianie nie ma jakiegoś dużego ryzyka że poducha odpali sama od siebie. Pytanie jest raczej do tych co już to przerabiali
pozdrawiam Marek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
W Mondeo wymieniałem taśmę, później zmieniałem kierownicę, jak montowałem klimę to zdejmowałem całą deskę a więc obydwie poduchy i za każdym razem sensacji nie było.
Bardzo ważne jest ustawienie kół na wprost a zwijaka taśmy w środkowym położeniu. Taśmę kupiłem na szrocie ale chodziłem z miernikiem i z kilku wybrałem jedna sprawną, inne były poprzerywane.
Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 15-07-2010 o 08:22 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
OK, dzięki za info .Taśmę mam od pewnego sprzedawcy ( tez używka ale gwarancji brak).Jak wymienie to dam znać.
pzdr. Marek |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
W instrukcjach serwisowych Forda jest zapis, że przed operacjami na poduszkach trzeba na jakiś czas wcześniej odłączyć akumulator, nie pamiętam teraz ile ale mogę wieczorem sprawdzić.
|
|
|
|
#5 |
|
|
tak wiem, króryś z Kolegow pisał że należy odczekac 30 minut aby kondesatory się rozładowały
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Silnik: 1,9 TDI 90 KM
Rocznik: 1997
|
Koledzy powiedzcie ile taka taśma kosztuje i no i oczywiście dlaczego tak drogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|