![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-11-2007
Model: Ford Focus C-max
Silnik: 1.8TDCi
Rocznik: 2006
|
Koledzy może wy wiecie.Szukałem ale nie mogę znaleźć - dzisiaj ściągnąłem wykładzinę od strony pasażera żeby sprawdzić czy nie cieknie spod malutkiego wężyka od klimy.Nie wymontowałem plastiku bocznego od lewarka tylko samą wykładzinę i odchyliłem ten plastik.Z wężykiem było wszystko ok ale nagle zauważyłem od niego po lewej stronie jakieś dwa zwisające kable dość grube - czarny i czerwony. Może wiecie do czego one służą i czy nie powinny być gdzieś wpięte.Zaznaczam wszystko działa ale te kable mnie ciekawią.Z góry dziękuje !!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-04-2008
Model: C-max 2007
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007
|
Też kiedyś pytałem o nie wcześniej na forum .. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - bez odpowiedzi wówczas.
Kable które opisujesz to zasilanie do dodatkowej nagrzewnicy. Kable solidne 8mm2 idą prosto do głównej skrzynki bezpieczników przy akumulatorze.. a bezpiecznik to 60A zdaje się .. Ja podłączyłem do tego wzmacniacz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-11-2007
Model: Ford Focus C-max
Silnik: 1.8TDCi
Rocznik: 2006
|
Dzieki za odpowiedz. Moje są bardzo podobne - mam inne kolory i nne końcówki ale pewnie służą do tego samego.Dzieki jeszcze raz. PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-04-2008
Model: C-max 2007
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007
|
To na drugim zdjęciu to już moje kable i wtyki . Fabryczne widać na pierwszej fotce.
|
|
|
|