![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-09-2008
|
Witam,
Borykam się hałaśliwym przednim zawieszeniem w mondeo ale diagnostyka dwukrotnie nic nie znalazła, brak luzów czy uszkodzeń. Myślę że dla mnie jak i dla innych przyda się prosty ranking awaryjności poszczególnych podzespołów zawieszenia. Proponuję aby znawcy napisali ile tyś. km wytrzymały np: zaw. przednie: sworzeń - xx tyś. km tuleje wahacza - xx tyś. km łączniki stabilizatora - xx tyś. km poduszki amortyzatora - xx tyś. km ... i kolejne części zawieszenia przedniego jak i tylnego. Osobiście kupiłem części do remontu całego przedniego zawieszenia tylko dlatego żeby pozbyć się stukania a może jedne elementy są bardzie podatne na zużycie od innych a np. tuleje nie powodują hałasu zawieszenia tylko co najwyżej utratę zbieżności, itp., itd... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-06-2009
Model: mondeo
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 1994
|
ja powiem tylko tyle że, nasze drogi wytłuczą każde zawieszenie nawet takie które uchodzi za bezawaryjne ! a oprócz tego styl jazdy też ma znaczenie
|
|
|
|