Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-06-2012, 00:49   #1
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Zniszczone wizualnie zaciski - gwarancja

Witam
Jeszcze nie minęły dwa tygodnie jak wyjechałem z salonu nowym mondkiem a już go "uszkodziłem".
Kupiłem sobie na allegro pewien preparat do czyszczenia felg, ten dokładnie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Po przetestowaniu na jednej feldze okazało się że srebna farba z zacisków puściła(całkowicie zeszła)
Stosowałem się do instrukcji, spryskałem poczekałem 5min i zmyłem. Co ciekawe farba puściła za to na felgach nadal został czarny osad. Oczywiście od początku nie wierzyłem że zmyje to cały osad bez mechanicznego czyszczenia ale dałem mu szanse. Teraz pytanie co dalej robić
Sprzedawca twierdzi że to kiepska farba po prostu. Nie mam zamiaru tak jeździć z jednym zaciskiem. Czy to jakoś podchodzi pod gwarancję? Ktoś się orientuje jaki koszt malowania ? Czy faktycznie na tych zaciskach jest taka słaba farba czy to ten środek jest taki mocny? Muszę przyznać ze dość mocno wali kwasem solnym, nie da sie tego wdychać.
Pozdrawiam

SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-06-2012, 09:45   #2
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: Zniszczone wizualnie zaciski - gwarancja

Za 3 miesiące kolor na zaciskach i tak zrobi się ciemny ,brudny, wiec ja bym nie ruszał, co oryginał to oryginał.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-06-2012, 11:11   #3
matrog19

Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002

Kupiłem kiedyś od tego gościa koncentrat zapachu niby z serwisu renault. Pozatym, że pachnie jak odświeżacz do WC to zapach trzyma 5 min (bez roźcieńczenia a miał po rozcieńczeniu 1:10 trzymać długo) i jeszcze białe plamy na skórze zostawia... Ogolnie gościu te chemie chyba w garażu sam robi. Do felg polecam Ci kolego preparat z lidla W5. U mnie strasznie pylą klocki (BOSCH) i zawsze przy myciu przód felgi mam tak czarne jak to tylko możliwe. Psikam tym preparatem i odczekuje chwilę a potem karcherem (150barów) zmywam i efekt taki jak u tego gościa w aukcji. Cena koło 7 zł a wystarczy na 5 - 7 myć...
Stary 23-06-2012, 12:18   #4
SrebnaStrzała

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Tutaj mam zdjęcia jak to wygląda:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania