![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam,
Kupiłem radio Sony z KUGI z 2011. Radio nie ma oznaczenia czy jest GGDS czy też KW2000, zamiast tego jest napisane Model C394 KUGA. Sugerując się tym, że KUGA/C-max/Focus to jedna grupa oraz tym, że w Kugach były też montowane radia z oznaczeniem KW2000 uznałem, że powinno działać. Radio po podłączeniu i wpisaniu PINu działa prawidłowo, niestety nie mogę się podłączyć elmem do modułu ACU. Do starego CD6000 łączy się prawidłowo w związku z tym wiązka jest raczej w porządku. Nie pojawia się też komunikat Unconfigured. Po wciśnieciu 1 i 6 jest tylko SONY E1, nie ma informacji o ggds czy kw2000 Pytanie czy ktoś z Was ma takie radio w Kuga lub w Focusie i może się połączyć elmem czy też nie ? Na razie mam teorie, że: 1. Radio nie jest KW2000 tylko jakieś inne, może w ogóle bez CAN 2. Radio ma uwalonego CANa Czy może macie jakąś wiedzę w tym temacie ? Rozważam dodanie modułu bluetooth, jednak nie chcę iść w to w ciemno, nie mając pewności, że zagada z radiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
|
![]()
Aktualizacja:
CAN działa tj. połączyłem się z modułem ACM w trybie Mondeo i oto wynik: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pytanie dlaczego tak tylko się dało i czy możecie mi to rozszyfrować ? |
![]() |
![]() |