![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-09-2005
|
Witam, mam takie pytanie bo to raczej nie jest problem, chodzi mi o wskaźnik paliwa, otóż jak to z nim jest, wyczytałem że gdy wskazówka dojdzie do czerwonego pola to znaczy że w baku jest około 8 litrów no to ok ale czemu wsiadam do auta odpalam, ledwie rusze i wskazóka zaczyna pokazywać mniej paliwa, natomiast kiedy zaparkuje auto i postoi ona chwilke wskazówka się podnosi, który odczyt jest prawidłowy ten podczas jazdy czy może ten podczas postoju ??
Pozdrawiam Jurek
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
|
dolaczam sie do pytania
i jeszcze jedno pytanko w tym temacie: czy w mondkach swieci sie kontrolka rezerwy? ja mam dwa fordy mondeo mkI i w zadnym nie swieci sie kontrolka jesli jest to w ktorym miejscu sie ona znajduje?
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-09-2005
|
Obawiam sięże w naszych mondkach MKI nie ma rezerwy :-( a szkoda bo mi się zawsze przydawała, ja w swoim wyjeździłem paliwo do..... nie wiem ile było ale wskazówka wychodziła z czerwonego na białem wiec powinno być pusto a żadna kontrolka sie nie zaświeciła, z tąd wniosek że jedynym wskazaniem jest wskazówka.
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-06-2005
Model: MONDEO MKIV
Silnik: 1,6
Rocznik: 2011
|
W mkI nie ma kontrolki a przynajmniej w mojej wersji. w mkIII jest
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-06-2005
|
W moim fordzie jest kontrolka rezerwy. Znajduje się ona pod wyświetlaczem otwartych drzwi, razem i innymi kontrolkami(tam po lewej stronie od nawiewów środkowych). Ale mam wersje Ghia - może w innych niebyło, choć myślę ze powinna być.
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
aco do kontroliki to takze mnie to irytuje. Czy naprawde w MkI niema kontroliki mi takze nie swieci czy moze to jest element wadliwy dla naszych Mondkow i pada to kazdemy.Troszke to smieszne zeby oszczedzali na czujniku troszke kabli i diodzie czy zarowce a przeciez jak wielu ludzi oglada ten wazny element podczas jazdy a moze wszystko jest pocoagniete podlaczone tylko brakuje np zarowki bo i tak bywa |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-02-2005
|
W mk1 standardowo nie ma kontrolki rezerwy. Jest tylko w pełnych wypasach.
Natomiast co do ilości paliwa w sytuacji kiedy wskazówka wchodzi na czerwone pole .... radziłbym zatankować, czujniki mają juz przecież 10 lat więc emerytura niedługo..... Miłej jazdy na pełnym baku.
|
|
|
#8 |
|
|
jak napisał marko 26 jest ona pod otwartymi drzwiami i z tego można wywnioskować zę kontrolka jest ale w wersji z komputerem czy jak to się nazywa co jest zamiast tej pułeczki oboka nawiewów srodkowaych.
pozdro |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
no a teraz sobie jeszcze tak mysle jezeli wskazowaka pokazuje poziom paliwa to co za problem podlaczys kontrolke ze stykami ktore sie spotykaj przy odpowiednim poziomie i powodoja zaswiecenie sie lamki.Takie male a cieszy nie ???
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
z punktu technicznego to jakieś 1-2 zł i teraz niech ktoś mi powie dlaczego ford oszczędził na tym a przecież jak mkI były nowe nie były najtańszymi samochodami.
|
|
|
|