![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-10-2004
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005
|
Wszystko się zaczęło od momentu po wizycie u mechanika. Trochę mi buczał wydech jak się okazało był za bardzo podciągnięty i obijał się o śrubę. Mechanik to poprawił i kazał mi sie przejechac aby sprawdzić czy wszystko gra. No i tu sie pojawiły kłopoty wyjechałem i wogóle nie chciał iść jakby mu gazu brakowało, zaczął szarpać i obroty spadały aż w końcu zgasł. Odpaliłem go znowu chocił spoko przez moment i znowu to samo. Gdy przełączyłem go na benzynke idzie extra po powrocie na gaz też dziła spoko oczywiście do pewnego momentu. Na odcinku 220 km musiałem taki manewr przełączania wykonać z 15 razy. Efekt ten powstaje gdy zwalniałem i chciałem przyspieszyć jeżeli jechałem równą prędkością było ok. Jeśli chodzi o mechanika to chyba nic nie mógł zobić bo tylko majstrował przy wydechu. Nie otwierał nawet klapy. A może kiepski GAz ?? Co to może być??
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-09-2004
|
Witam
Zapchany filtr lub zabrudzony reduktor, wymień/wyczyść i napisz czy podziałało. Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-10-2004
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005
|
No właśnie o czymś takim myślałem! Filtr już mam dziś wymieniam. A dodam że na instalacji przejechałem 17000 km. Napisze co się będzie działo. Dzięki !!!
[ Dodano: 2005-06-20, 10:20 ] Byłem u Gazownika gość zamienił mi silniczek krokowy na "emulator" (nie wiem czy dobrze napisałem) Czynność tą zrobił tymaczasowo chciał tylko sprawdzić jak to będzie chodziło. No i działa na razie prawie ok tylko samochód jest słabszy i jak właczam klimę to obroty sapadają do 400-500 samochód zachowuje sie jak by miał zgasnąć za moment. Mam pytanko co to jest ten "emulator" i czy mi tylko ścieme puszczają korzystając z mojej niewiedzy?
|