![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-06-2005
|
Zabrałem się do wymieniania żarówki w moim MkIII. No i kicha. Prawą wymieniłem a lewa jest tak zapakowana że niemoge się tam dostać. Cyżby trzeba było skrzynke z bezpiecznikami wyjąc i akumulator. Przy okazji zauważyłem że mam strasznie zaparowaną lewą lampe od wewnatrz. Co to może być :O. Po myjni miałem standardowo obie lampy zaparowane ale schodziło po pewnym czasie. A teraz byłem na myjni w niedziele i do dzisiaj mam strasznie zaparową. To chyba nie jest normalne, nawet biorąc pod uwage wilgotne poranki, to do wieczora powinno zejść ;(
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Nie wiem jak sie dostac do zarówki, ale lampy w środku nie powinny w ogóle zaparowywać, Masz jakąś nieszczelność.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Janusz
Model: KUGA 2.0 TDCi AWD
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Jesteś pewien, że nie wyjmuje sie lampa. U mnie w MKIII właśnie wyjmuje się całą lampę ( za pomocą wyjęcia dwóch blaszek po obu stronach lampy do góry) ...
A potem wtyczka i lampa na stole !! A tam to ja możesz nawet napastować...!! Pozdrawiam. Służę pomocą jakby co... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#4 |
|
|
Lampe wyciągnołem całą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i przytargałem do domu ;p Teraz oględziny robie gdzie może być nieszczelna i dlaczego zaparowana jest cały czas.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Mnie raz w Escorcie zawinęła się uszczelka.... i jak była deszczowa pogoda to parowała.. normalne. Powietrze sie nagrzewa - rozpręża , potem zaciąga wilgoć jak stygnie.
Pozdrowienia!!
|
|
|
#6 |
|
|
Hmm przejechałem silikonem może będzie dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I jeszcze jedno czy mozna z lampy te wszystkie pierdoły wykręcić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , cały wkład, bo od tego parowanie strasznie usyfiona jest od środka przez zacieki. Na moje oko chyba nieda się ale moze ktoś zna magiczny sposób żeby wyczyścić plastki od środka lampy w MkIII.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Chyba jakoś się da... mam jedna uszkodzoną, więc wypróbuję.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie będzie żal jak strzeli coś... No chyba , że wcześniej ktoś to zrobił i nam podpowie. Pozdrowienia
|
|
|
#8 |
|
|
bo mam opcje na allegro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale zawsze 180 się przyda na piwko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :o Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-10-2005
|
Generalnie, dostawcy lamp do motoryzacji po przejsciu ze szkła na plastik bodajze pod koniec lat 90, odnalezli duzo problemów. Do teraz czesto maja problemy z carmakerami poniewaz lampy paruja i nie chca odparowywac.
Standard jest taki ze lampa powinna samoczynnie odparowac po 20 min. Nie zalecalbym rozbierania lampy, poniewwaz napewno stracisz szczelność |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
szczelność to ja już wcześniej straciłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dlatego silikonem potraktowałem ją bo 3 dni cała zaparowana była i woda się zbierała w niej. Teraz jak wyschło to jest cała usyfiona w środku od zacieków i strasznie mi swiatło rozprasza. Sęk w tym jak ją wyczyścić pożadnie od wewnątrz i osuszyć żeby zacieków znowu nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|