![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-12-2009
Model: transit 2,5 TD
Silnik: 2,5 TD
Rocznik: 1996
|
witam mam transita 2,5 TD 96 rok dodam ze to francuska wersja bez swiecy zarowej
wiec tak przyszedl mrozik -10 stopni i pojawil sie problem auto po kturyms razie odpalilo ale samo wchodzi na obroty po czym gasnie prubowalem ze 20 razy i ciagle to samo jaka moze byc tego przyczyna? obilo mi sie o uszy ze to moze byc woda zgromadzona w filtrze paliwa ale nie wiem, co o tym sadzicie? pozdrawiam ;] Ostatnio edytowane przez Remek86 ; 18-12-2009 o 14:23 Powód: ortografia ;] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Jeśli była woda w filtrze w takiej ilości, że nie możesz po zamarznięciu odpalić, to masz niesprawny czujnik wody w paliwie - no, ale to inna sprawa...
To może być przyczyną, może też być woda w pompie. Jeżeli masz możliwość, podciągnij kabel 230V i silną suszarką ogrzej filtr i pompę - tak ze 30 minut. Nie używaj gorącej wody! Jeżeli to woda jest przyczyną, to powinien palić normalnie. Wtedy - już po odpaleniu - wlej trochę denaturatu do zbiornika (1/4l na cały zbiornik), co prawda nie zwiąże on zamarzniętej wody, ale już niedługo ma być cieplej...
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-12-2009
Model: transit 2,5 TD
Silnik: 2,5 TD
Rocznik: 1996
|
aha dzieki za wskasowke ;]
pozdrawiam i wesolych swiat |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Transit x3, Galaxy 1,9 Tdi 150ps
Silnik: 2,5 td 86ps, Tdci 2.0 125ps,Tddi 85ps 2,5 V6 170ps
Rocznik: 1998, 2003, 2000
|
JA MIAŁEM TO KIEDYŚ... kontrolka (pomaranczowy karnisterek, czyli woda w paliwie) auto odpalało normalnie nawet przy -18 stopniach...tzn. trzeba było chwilę pokręcić,ale normalnie. zapalał Moim zdaniem aku nie domaga. Albo słabe wtryski...rzecz jasna to najgorsza rzecz...zacznij od filra a może jednak to jest przyczyną.Przydałoby się przeczyścić cały układ paliwowy żeby taka sytuaja się nie powturzyła. Napisz coś więcej! Czy autko trochę kopci na czarno lub niebiesko? Czy aku dobry? Czy może płomieniówka nie chodzi?
|