![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo 2.0
Silnik: TDCi 130 km
Rocznik: 2003
|
Witam,
... ze względu na mrozy i w konsekwencji wymianie akumulatora niestety nie mogę wprowadzić kodu do radia choć wiem, że wprowadzam prawidłowy :-/ (wyświetla się TIMEWAIT30:00) i tak sobie odmierza czas po czym znowu jest prośba o wprowadzenie kodu. Podobno jest 10 prób, a ja wykorzystałem już 8. Znawcy podpowiadają, że pomoże Ci tylko ASO ale jakośnie chce mi się wieżyć. Pacjent to Mondeo, maj 2003, niestety typu radia nie pamiętam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Napisz, jak to robisz, to może ktoś rozpozna, gdzie jest błąd.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo 2.0
Silnik: TDCi 130 km
Rocznik: 2003
|
Wyciskam przycisk 1 do momentu aż otrzymam żadaną cyrę kodu, przyciskiem 2 kolejną i tak do 4. Następnie zatwerdzam cyfr 5. Z ostatniej chwili gdzieś w Interencie przeczytałem, że dla niektórych modeli Sony (ja nie wiem jaki jest mój) zatwierdzanie kodu jest poprzez "AM/FM". Wrócę do domu to spróbuję ale pozostanie jeszcze ostatnia próba :-).
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
mam sony i prowadza się tak samo, zobacz zdjęcia [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Kolejna bzdura, to ilość błędnych wprowadzeń: - najpierw jest dziesięć wprowadzń kodu - jeśli 10 razy podasz błędnie to pojawia się napis "wait 30" i wtedy masz już tylko 3 próby a potem radio "uwalone na amen" Zacznij od sprawdzenia numeru seryjnego radia radiodekoderm wgeneruj kod sprawdź czy wygenerowany kod pokrywa się z kodem który masz podany Może masz kod od innego radia? pozdrawiam Arturek P.S. Podaj mi na priv nr seryjny radia i kod to sprawdzę.
|
|